Японски трактори - роботи Yanmar излизат на пазара на 1 април

YanmarAgribusiness Co., Ltd., дъщерно дружество на Yanmar Holdings, обяви модернизирането на своята серия автономни трактори, които могат да работят напълно или частично автономно. Новите версии ще бъдат пуснати в продажба в Япония от 1 април 2021 г.

През последните години се наблюдава увеличение на широкомащабното земеделие в Япония, предизвикано от обединяването на по-малките ферми в по-големи предприятия. В същото време намаляващото и застаряващо земеделско население доведе до недостиг на работна сила в японското земеделие. Пазарът на автономни селскостопански машини се издига, за да отговори на тези предизвикателства. Модернизираните роботи / автотрактори на Yanmar ще използват многочестотна антена за стабилна връзка и по-висока точност на позициониране към по-безопасен, още по-ефективен автономен трактор.

„Автотракторите и роботизираните трактори на Yanmar са намерили благосклонност сред фермерската общност заради тяхната ефективност, надеждност и точност“, каза НагамориМасуда, президент на аграрния бизнес на Yanmar. „С тези нови модели Yanmar предлага на фермерите още по-голяма стойност с по-здрава технология за позициониране, която позволява още по-голяма гъвкавост на полето.“ Yanmar ще продължи да работи, за да отговори на нуждите на клиентите, допринасяйки за устойчиво земеделие.

Приемайки сигнали на три различни честоти от сателита GNSS, многочестотната антена може да осигури безопасно шофиране, дори ако сигналът е прекъснат на една от честотите. Освен това времето за позициониране е намалено със 75%, което позволява работата да започне скоро след пристигането на полето.

 Преди това, чрез получаване както на сигнал от сателита GNSS, така и на корекция от базова станция, беше възможно да се постигне точност от ± 3 cm.

Новата система получава мултичестотен сигнал, позволяващ на трактора да получава данни за позициониране на местната референтна точка, за да определи позицията си чрез VRS. Това означава, че вече не е необходимо да инсталирате базова станция на Yanmar и системата може да се използва навсякъде, където е наличен мобилен сигнал. ※ VRS (Виртуална референтна станция) Изисква използване на услуга за корекционен сигнал.

Повишената стабилност на позиционирането позволява нови видове работа. Тъй като позиционирането на трактора е изключително стабилно, е възможно да се извършват прецизни работи при по-ниски скорости до 0,5 kph. Досега недостъпни задачи като комбинирано обработване на почвата вече могат да се изпълняват от роботизирания трактор.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Националният оперативен щаб  прекратява дейността си

Националният оперативен щаб прекратява дейността си

Thursday, 15 April 2021

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес. Щабът беше създаден със заповед на...

Компании, Събития, Анализи

 "ГЛАСЪТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО", Открийте SPACE подкаст в селскостопанските новини

"ГЛАСЪТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО", Открийте SPACE подкаст в селскостопанските новини

Thursday, 15 April 2021

 SPACE2021 ще се проведе от вторник 14 септември до четвъртък 16 септември на  Parc-Expo...

Реколта, Пазари, Цени

От 17 май стопаните могат да кандидатстват за застраховане на реколтата от винено грозде

От 17 май стопаните могат да кандидатстват за застраховане на реколтата от винено грозде

Thursday, 15 April 2021

 От 17 май до 15 юни 2021 г. ще се проведе прием на заявления...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Sanofi  ще инвестира 400 млн. евро в нов обект за производство на ваксини в Сингапур

Sanofi ще инвестира 400 млн. евро в нов обект за производство на ваксини в Сингапур

Monday, 12 April 2021

 Sanofi заяви, че ще инвестира 400 милиона евро в рамките на пет години в...

Иновации, Обучение, Агросвят

Panda Labs на WWF и младежи променят „Бъдещето на храната“

Panda Labs на WWF и младежи променят „Бъдещето на храната“

Tuesday, 13 April 2021

80 участника ще се впуснат в надпреварата за идеи във втория хакатон на младежката...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.