Очаква се страхотна година за чери домата DURILLO

На този етап от прибирането на реколтата всички знаци сочат към сезон с изключително качество. Отличителните характеристики на чери домата носят висока възвращаемост за производителя.

2021 годинасе очертава страхотна за чери домат Дурило, отглеждан от TopSeeds International, световната компания за зеленчукови семена, специализирана в разработването, производството и разпространението на иновативни, висококачествени хибридни сортове.

Durillo, чери домат, предлага перфектна твърдост и отличен блестящ червен цвят, характеристики, които често не се срещат заедно, но са много популярни сред широкомащабното разпространение и крайните потребители. Нещо повече, не се регистрират съществени намаления в добива.

Февруари в Италия, е решаващо време за реколтата от Durillo, международен сорт домати TopSeeds, който стои над останалите сортове чери домати благодарение на високия си добив, ярък цвят, еднородни плодове, компактни клъстери и ненадмината твърдост. Събирането всъщност започна през декември и ще приключи в края на май и началото на юни, но на този етап качеството на продукта става очевидно и могат да се правят прогнози за останалата част от сезона. През тези седмици се виждат както горните гроздове, така и зрелите на долните клони, като осигуряват обща картина на общата реколта, която може да се очаква.

„Клъстерите остават постоянни както по размер, така и по брой, дори през зимата, когато, разбира се, дните са по-кратки и затова има по-малко дневна светлина“, съобщава FabrizioIurato, разработчик на продукти и търговски представител на TSI Italia. „Фермерите, които понастоящем отглеждат Дурило, са много доволни от производството, а други ни канят да разгледаме техните култури на растението, за да се възхитим на основните характеристики на сорта - неговия яркочервен цвят, неговата твърдост и непрекъснатостта на реколтата на растението дори по време на дълги цикли - за нас.“

Durillo F1 е неопределен сорт със средно висока жизненост и къси междувъзлия. Цъфтежът е изобилен, с отлично залягане на плодовете дори на по-високите клони. Клъстерите са редовни, компактни и елегантни, с видими месести зелени части, които удължават срока на годност на продукта, което позволява да се избегнат ненужни хранителни отпадъци. Сортът дава големи количества плодове с атрактивен яркочервен цвят и добра поносимост към напукване.

Средното тегло на плодовете е около 25-28 грама, а непрекъснатостта на реколтата е отлична. С оглед на цялостното си предимство, Durillo F1 е сорт, който обещава и осигурява добра възвращаемост за цялата производител на хранителни вериги, търговци на едро, търговци на дребно, а също така отговаря на изискванията на крайните потребители.

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Националният оперативен щаб  прекратява дейността си

Националният оперативен щаб прекратява дейността си

Thursday, 15 April 2021

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес. Щабът беше създаден със заповед на...

Компании, Събития, Анализи

 "ГЛАСЪТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО", Открийте SPACE подкаст в селскостопанските новини

"ГЛАСЪТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО", Открийте SPACE подкаст в селскостопанските новини

Thursday, 15 April 2021

 SPACE2021 ще се проведе от вторник 14 септември до четвъртък 16 септември на  Parc-Expo...

Реколта, Пазари, Цени

От 17 май стопаните могат да кандидатстват за застраховане на реколтата от винено грозде

От 17 май стопаните могат да кандидатстват за застраховане на реколтата от винено грозде

Thursday, 15 April 2021

 От 17 май до 15 юни 2021 г. ще се проведе прием на заявления...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Sanofi  ще инвестира 400 млн. евро в нов обект за производство на ваксини в Сингапур

Sanofi ще инвестира 400 млн. евро в нов обект за производство на ваксини в Сингапур

Monday, 12 April 2021

 Sanofi заяви, че ще инвестира 400 милиона евро в рамките на пет години в...

Иновации, Обучение, Агросвят

Panda Labs на WWF и младежи променят „Бъдещето на храната“

Panda Labs на WWF и младежи променят „Бъдещето на храната“

Tuesday, 13 April 2021

80 участника ще се впуснат в надпреварата за идеи във втория хакатон на младежката...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.