Фуражите в днешно време не само служат за храна на животните, но също така трябва да гарантират тяхното здраве и производителност. Освен това фуражите са основата за екологично и здравословно производство на храни, за безопасност и качество и за рентабилност на селскостопанската дейност. За да отговори на тези нови изисквания и от страна на тестването, DLG (Германското земеделско общество) изцяло преработи своя подход към сертифицирането на фуражите. Вече беше представено първото тестово съдържание за сертифициране на N- / P-намален фураж като пилотна група, което в бъдеще ще завърши с присъждането на знака за качество DLG.
„С реорганизацията на сертификацията за фураж на DLG ние вземаме предвид, че за разлика от миналото, фуражите в животновъдството вече не са просто гаранция за висока производителност чрез оптимално снабдяване с хранителни вещества за животните“, така СандерШвик, инженер по тестовете за сертифициране на фуражи в DLG-TestCenter обобщава мотивацията за преразглеждане на критериите за изпитване. Д-р Майкъл Айз, ръководител на отдел за всички тестове на входящи стопанства, добавя: „Използвайки съвременни фуражи, ние сме в състояние и в бъдеще трябва да отговорим на по-високите изисквания за хуманно отношение към животните. Освен това, по отношение на опазването на околната среда, можем да имаме много положителен ефект върху извеждането на хранителни вещества от щандовете. Всички тези аспекти бяха взети предвид, когато изцяло преработихме нашите правила за тестване.
StefanoMastrogiovanni, управляващ директор на тестовия център DLG, оценява стратегическото пренастройване на DLG фуража като положително.
Той казва: „С тази нова, модулна тестова структура, ще можем да реагираме много по-бързо на променящите се пазарни изисквания в бъдеще.“