Силен интерес от страна на изложителите към EuroTier 2024

2000 изложители от 51 страни вече се записаха за водещия световен търговски панаир за професионално животновъдство и управление на животновъдството - Световно изложение за птици, за да представи всички водещи компании в птицевъдството - Голямо търсене на павилиони за държави - 12 до 15 ноември 2024 г. в Хановер, Германия - www.eurotier.com

 

(DLG). Изложението EuroTier 2024, 12-15 ноември в Хановер, Германия, привлича голям брой международни компании. С 2000 изложители от 51 държави, които вече са ангажирани девет месеца преди началото на изложбата, водещият световен търговски панаир за животновъдство и управление на добитъка е на нива отпреди пандемията, според организатора, DLG (Германско земеделско дружество).

Наситена развлекателна програма и храна на колела очакват гостите на АГРА 2024

Изложението представя всичко за малки, средни и големи стопанства

 

Наситена развлекателна програма и запомнящо се изживяване очакват всички гости на АГРА 2024. PLOVDIV FAIR STREET FOOD FEST е атракцията, която Международен панаир Пловдив организира за посетители и изложители. Te ще могат да се насладят на уменията на най-успешните Street Food майстори. Всеки ден от 11:00 до 15:00 ч. гостите на Панаира ще съпреживеят емоцията с вкусна храна и забавна програма с музика, танци, игри и викторини.

Подбрани кухни и барове на колела от цялата страна ще пристигнат в Пловдивския панаир, за да приготвят апетитно хапване и освежаващи напитки. Кулинарни специалисти ще разкрият пред посетителите тайните на автентичната българска кухня с традиционна скара и родопски специалитети. За почитателите на чуждестранната гастрономия ще има вкусна американска, мексиканска и италианска храна. Любителите на коктейли ще бъдат изкушени от различни авторски питиета. Предвидени са и множество томболи, викторини с награди и изненади за децата. На откритата сцена, разположена до Палата №13, ще се качат Оркестър „Виво Монтана“, Димитър Туджаров – Шкумбата, Ива и Велислава Костадинови, Дует „Аморе“ и БГ Дуетът. Те ще забавляват гостите през петте панаирни дни.

Най-новите машини и технологии в аграрния сектор ще бъдат показани непосредствено преди началото на земеделския сезон на АГРА 2024 в Международен панаир Пловдив. 32-рото издание на Международната изложба за агробизнес ще даде нужните решения за модерното земеделие. Предстоят десетки премиери на едра техника и продукти, на рационализации и иновации. Форумът събира отново науката, практика и услугите в бранша на едно място, за да покаже последните постижения. Във фокуса на експозицията са новостите, които оформят прецизното земеделие чрез дигитализация и внедряване на изкуствен интелект с цел икономия на ресурси и минимизиране на разходи.

С богатата програма АГРА затвърждава статуса си на най-мащабната проява за агробизнес в Югоизточна Европа. Тя се провежда отново под егидата на Министерството на земеделието и храните и в партньорство с АГРОТЕХ и Селскостопанска академия.

Земеделските производители ще открият огромно разнообразие на семена, зеленчуков разсад и овощни дръвчета, градинарски и фермерски инвентар, торове и препарати за растителна защита, поливни съоръжения и автоматизирани системи за  продукция на открито и в оранжерии, машини и съоръжения за животновъдство. Всичко за малкото лично стопанство, за средни и големи ферми, за агробизнеса и свързаните дейности ще бъде показано в Международен панаир Пловдив от 20 до 24 февруари 2024 г.

 

Пресцентър на Международен панаир Пловдив

Дионисиево шествие възвестява началото на ВИНАРИЯ 2024

Дионисиево шествие ще пренесе жителите и гостите на Пловдив в атмосферата на предстоящата Международна изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2024.

Кукери от селата Отец Паисиево и Войнягово, гайдари от ансамбъл „Еподай“ и състав от пловдивския фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще дефилират по улица „Александър Батенберг“ в събота, 17 февруари 2024 г. Всички желаещи могат да се включат в празника, който ще започне в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион. Атрактивната трупа ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“, където ще зарадва публиката със специална програма. Там ще бъде разположена и 50-литрова бъчва с вино на изба „Ямантиеви“, осигурена за почерпка на пловдивчани и гости на града.

Дионисиевото шествие се организира няколко дни преди старта на ВИНАРИЯ и символично възвестява началото на престижното изложение в Международен панаир Пловдив. ВИНАРИЯ 2024 ще се проведе от 20 до 24 февруари и ще покаже колекции от вина и високоалкохолни напитки на компании от осем държави, както и иновации за индустрията.

Богато винено разнообразие очаква ценителите и дегустаторите – продукти на световно признати бутикови изби, изтънчени вина от Тракийската низина, гроздови еликсири от Дунавската равнина, елегантни тероарни и класически линии с вкус на мавруд, кеберне, мерло и други. Бяло, червено и розе на семейни винарни и утвърдени големи производители от различните региони на България ще илюстрира винената карта на страната ни. Наред с традиционните гроздови вкусове виносъздадетелите ще презентират авангардни серии с дъх на плодове. За първи път плодовите вина и напитките на винена основа са отделени в самостоятелна категория в международните дегустации, които излъчват носителите на „Златен ритон“ от ВИНАРИЯ. Тази година експертното международно жури ще оценява над 150 проби в конкурса, който се организира от Международен панаир Пловдив, Съюза на енолозите и Университета по хранителни технологии.

Плодовият аромат се открива и при спиртните напитки, които ще бъдат експонирани на ВИНАРИЯ 2024. Посетителите ще могат да опитат и най-популярното питие – бирата, от известни пивоварни.

В 31-вото издание на ВИНАРИЯ има и силно международно участие. Посетители и търговци ще намерят експозициите на квалитетни изби от Италия, Франция, Гърция, Молдова, Турция, Румъния и Сърбия.

Градът на виното и деликатесите е сред най-атрактивните за посетителите зони, където освен подбраните колекции вина и спиртни напитки, те ще могат да опитат изискани храни и специалитети от изложбите ФУДТЕХ и ВКУСОВЕТЕ НА ИТАЛИЯ.

 

 

 

Пресцентър на Международен панаир Пловдив

Конгресът Interpoma 2024: Прожектори върху новите генетични технологии

Традиционният търговски конгрес на ябълковата индустрия е разделен на две сесии, насрочени за сутринта на 21 и 22 ноември 2024 г. по време на 13-ия Interpoma във Fiera Bolzano.

 

Берлин, 7 февруари 2024 г. – На 21 и 22 ноември 2024 г. конгресът на Interpoma ще се проведе във Fiera Bolzano по време на търговския панаир Interpoma. Конгресът е единственото по рода си международно събитие, посветено на ябълките и най-новите иновации в индустрията. Той се ръководи от Валтер Гуера, ръководител на работната група по овощарство в експерименталния център Лаймбург от 2005 г. и заместник-директор на центъра от 2021 г.

Международният конгрес е разделен на две сутрешни сесии. Панел от международни експерти ще обсъди „Генетична еволюция: Нови технологии за развъждане“ на 21 ноември, докато фокусът ще се измести към „Дигитална революция: Овощни градини на бъдещето“ на 22 ноември.

Първата конференция сутринта на 21 ноември ще включва пет основни лектори и последна кръгла маса. Anja Lukasiewicz (WUR Wageningen, Холандия) ще започне с преглед на глобалното законодателство, регулиращо индустрията. Giovanni Broggini (ETH Zurich) ще последва с актуална информация за най-новото състояние на изследванията; Нийл Картър (OS Fruits, САЩ) ще разгледа ябълките в САЩ и ще говори за ГМО сорта Arctic® Apples; Анджела Беарт (ETH Цюрих) ще даде представа за това какво мислят потребителите, а Ян Плаге (Bioland, Германия) ще представи някои ключови аргументи, изтъкнати от противниците на NBTs, Нови техники за развъждане.

На 22 ноември конференцията ще се фокусира върху дигиталните решения в самата овощна градина. Някои от вече потвърдените лектори са Walter Guerra, Konni Biegert (KOB Bodensee) от Германия, Luigi Manfrini (S3O Bologna) от Италия, Ian Goodwin (Tatura farms) от Австралия, Steve Mantle (Inovv8) от САЩ и Àlex Escolà Agustí (Universitat de Lleida) от Испания.

Уолтър Гуера, координатор на Конгреса, казва: „За пореден път Конгресът на Interpoma ще предостави на всички заинтересовани страни както преглед, така и лазерно остър фокус върху света на ябълките и как индустрията се променя. Технологичният напредък в развъждането ще бъде обсъден заедно с анализ на непрекъснато нарастващата подкрепа, предлагана от цифрови решения, главно AI, както и други.“

Ранните регистрации за Конгреса на Interpoma започват през пролетта.

 

Международното изложение "АгроВесна, 2024" отваря врати в Украйна

На 14-16 февруари 2024 г. ще се проведат международни селскостопански изложения

Зърнени технологии, Agro Animal Show и Fruits. Зеленчуци. Логистика, която обединява специалисти в областта на зърнопроизводството, животновъдството, птицевъдството и овощарството и зеленчукопроизводството.

 Вече за шеста година "АгроВесна" символизира началото на земеделския сезон и събира фермери от цяла Украйна.

 

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции

Вторник, 20 Февруари 2024

Дългосрочно и устойчиво развитие на аграрния сектор се постига със закони и инвестиции, заяви...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май на Летище Стара Загора

Понеделник, 19 Февруари 2024

163 фирми вече са заявили участие върху повече от 33 хиляди кв.м. изложбена площ     Шестнадесетото...

Компании, Събития, Анализи

Силен интерес от страна на изложителите към EuroTier 2024

Силен интерес от страна на изложителите към EuroTier 2024

Сряда, 14 Февруари 2024

2000 изложители от 51 страни вече се записаха за водещия световен търговски панаир за...

Реколта, Пазари, Цени

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25% и срещат науката и практиката с най-новите постижения в земеделието

Вторник, 20 Февруари 2024

Изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ бележат ръст от 25%  и срещат науката и практиката...

Иновации, Обучение, Агросвят

Десертното грозде - звезда на Macfrut 2024

Десертното грозде - звезда на Macfrut 2024

Петък, 26 Януари 2024

От 8 до 10 май 2024 г. в Римини Експо Център ще се проведе...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.