EuroTier/EnergyDecentral 2022: Силен интерес на посетителите към актуални теми от индустрията

Резултати от настоящото онлайн проучване сред 1100 потенциални посетители на търговски панаир - Фокус върху хуманното отношение към животните, устойчивост, дигитализация, роботика и децентрализирано енергоснабдяване - Нови иновативни изложбени площи - Силен интерес към посещение на двата водещи международни търговски панаира, 15-18 ноември, Хановер, Германия

 

(DLG). Хуманното отношение към животните, устойчивостта, цифровизацията, роботиката и децентрализираното енергоснабдяване са големите теми за посетителите на търговските панаири EuroTier и EnergyDecentral по-късно тази година, според респондентите, участващи в проучването за проследяване на посетителите на EuroTier и EnergyDecentral този месец. Покривайки селскостопанската индустрия, проучването редовно следи намеренията на посетителите и основните теми, които ги интересуват.

 

Намерението за посещение на тези водещи търговски панаири остава силно сред около 1100 респонденти от Германия и чужбина. EuroTier, водещият световен търговски панаир за животновъдство и управление на добитъка, ще се проведе заедно с EnergyDecentral, водещият международен търговски панаир за децентрализирано енергоснабдяване, 15-18 ноември 2022 г. в Хановер, Германия.

 

„Темите, които в момента са актуални в животновъдната индустрия, са хуманното отношение към животните, устойчивостта, дигитализацията, както и автоматизацията и роботиката. В допълнение към устойчивия интерес към реалистични решения за децентрализирано енергоснабдяване, резултатите от проучването до голяма степен отразяват текущите предизвикателства, пред които са изправени международните селскостопанска промишленост“, казва Инес Ратке, ръководител на проекти на EuroTier.

 

„Нашите посетители търсят отговори на тези предизвикателства в EuroTier и EnergyDecentral и се интересуват особено от дискусиите лице в лице с производителите, както подчертават 78 процента от анкетираните, и от техническите иновации, както споменават 80 процента “, добавя тя.

 

Около 97 процента от анкетираните обмислят да посетят двата търговски панаира през ноември, а повече от половината вече са решили да посетят изложението. Тези впечатляващи резултати ясно потвърждават тенденцията от предишното проучване, проведено в началото на лятото, и подчертават високата актуалност на тези теми.

 

Нови области за иновативно съдържание

 

Известен като водеща витрина за иновации в международната животновъдна индустрия, тазгодишният EuroTier ще представи няколко нови области, които отразяват високия иновационен потенциал на индустрията. В допълнение към реномираните награди за иновации EuroTier, за първи път тази година ще бъде присъден и „Победителят в DLG-Agrifuture Concept“ за концепции и визии, които все още не са достигнали пазарна зрялост, но все още са във фаза на разработка.

 

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Земеделците прекратиха протеста, приемат предложения меморандум

Земеделците прекратиха протеста, приемат предложения меморандум

Сряда, 20 Септември 2023

Меморандумът беше подписан между Министерски съвет, Министерството на финансите, Министерството на земеделието и храните...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Животновъдите са против забраната  за паша в националните паркове

Животновъдите са против забраната за паша в националните паркове

Четвъртък, 31 Август 2023

Във връзка с публикации в медиите за изпратено до министър-председателя писмо от екоактивисти с...

Компании, Събития, Анализи

SPACE 2023: В сърцето на глобалното хранително предизвикателство

SPACE 2023: В сърцето на глобалното хранително предизвикателство

Сряда, 20 Септември 2023

37-ото издание на SPACE се проведе от вторник, 12 до четвъртък, 14 септември в...

Реколта, Пазари, Цени

МЗХ определи ставката за предоставяне на спешна финансова помощ за производителите на слънчоглед

МЗХ определи ставката за предоставяне на спешна финансова помощ за производителите на слънчоглед

Понеделник, 04 Септември 2023

78,33 лв./ха е ставката, определена със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

НАЗ: Институциите да вземат мерки за оцеляването на сектор „Земеделие“

НАЗ: Институциите да вземат мерки за оцеляването на сектор „Земеделие“

Събота, 09 Септември 2023

Националната асоциация на зърнопроизводителите многократно е доказвала, че стои зад всеки един фермер. Това...

Иновации, Обучение, Агросвят

Винено грозде, Arrigoni гледа към бъдещето с нови решения за защита срещу изменението на климата

Винено грозде, Arrigoni гледа към бъдещето с нови решения за защита срещу изменението на климата

Понеделник, 25 Септември 2023

Докато винарната „Terre dei Pallavicini“ избира агротекстила Iride® и Fructus®, Групата продължава своите изследвания...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.