Interpoma 2022: по-международна от всякога

Експерти от приложни изследвания, производители, продавачи и други заинтересовани страни от ябълковата екосистема, присъстващи на 12-ото издание на международното търговско изложение за ябълки Interpoma, идентифицираха нарастващия недостиг на работна ръка, както и изменението на климата като ключови предизвикателства пред глобалната ябълкова индустрия. Interpoma 2022 видя повече международни посетители от всякога и изложителите изразиха изключителното си задоволство от тазгодишното изложение.

 

Болцано, 23 ноември 2022 г. – Успехът на Interpoma надмина всички очаквания: след четири дълги години, от 17 до 19 ноември изложбеният център Fiera Bolzano беше домакин на общо 490 изложители, 30 % от които от чужбина, и повече от 16 000 посетители от над 70 държави.

 

С общ брой от 800 присъстващи, международният конгрес Interpoma беше напълно разпродаден. Докато Ден 1 предложи вътрешна гледна точка към развитието в сектора на ябълките в САЩ, Ден 2 се фокусира върху презентации на водещи световни производители на роботи за прибиране на ябълки. Екскурзиите Interpoma Tours също бяха напълно резервирани и предоставиха на 500 международни посетители възможността да научат повече за модерните компании за продажба и производство на плодове в Южен Тирол. Всички присъстващи на търговски изложения и конгреси получиха безплатно копие от 2-рото издание на официалното списание Interpoma, което, както и предишното издание, отново беше отпечатано на 100% ябълкова хартия и предлагаше интересни прозрения за света на отглеждането на ябълки.

 

„Ако сте се притеснявали, че фактът, че не е имало Interpoma в продължение на цели четири години, може да е повлиял негативно на привлекателността на търговското изложение, можете да бъдете сигурни. Всъщност е точно обратното: видяхме повече международни посетители от всякога, въпреки че посетители от Азия не можаха да присъстват тази година поради ограничения, свързани с пандемията“, казва Томас Мър, директор на Fiera Bolzano. „Мощната и несравнима мрежа от ябълковата индустрия на Южен Тирол, обхващаща сектори като изследвания, консултации и маркетинг, продължава да бъде ключовият фактор за успеха на това търговско изложение и представлява глобална витрина за устойчив растеж и страст за непрекъснато подобряване на плодовете -разрастващ се бизнес.”

 

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Селскостопански роботи в светлината на прожекторите на FIRA в Тулуза

Селскостопански роботи в светлината на прожекторите на FIRA в Тулуза

Вторник, 17 Януари 2023

FederUnacoma, италианската асоциация на производителите на селскостопански машини, ще присъства като златен партньор на...

Реколта, Пазари, Цени

Благодарение на държавните стимули, търсенето на агротехника в Италия остава високо

Благодарение на държавните стимули, търсенето на агротехника в Италия остава високо

Четвъртък, 19 Януари 2023

Продажбите са намалели в крайния баланс за миналата година за всички основни видове селскостопански...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Отпускат се 8 млн. лева за зимни пръскания през 2023 г.

Отпускат се 8 млн. лева за зимни пръскания през 2023 г.

Петък, 13 Януари 2023

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (УС на ДФЗ) утвърди годишен финансов ресурс за...

Иновации, Обучение, Агросвят

Аграрен университет- Пловдив инициира създаването на регионален хъб за биоикономика- Пловдив

Понеделник, 23 Януари 2023

На 20.01. 2023 се проведе втора среща на бъдещия регионален хъб за биоикономика- Пловдив....


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.