Отлични прогнози за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио

AMI, Бристол, 11/04/2024 AMI са развълнувани да обявят публикуването на нашия най-нов доклад за глобалния пазар на стреч и свиваемо фолио, озаглавен „Стреч и свиваемо фолио: Глобален пазар 2024 г.“

 

 

 

Този изчерпателен доклад е резултат от обширна първична изследователска програма, предоставяща подробна независима оценка както на индустрията, така и на пазара. Докладът определя количествено търсенето и производството на стреч фолио за палети, термосвиваеми абсорбатори и стреч абсорбатори във всеки регион на света с петгодишна прогноза. Той разглежда търсенето на полимери и конкуренцията между материалите, както и структурата на индустрията и най-новите разработки на големите световни производители на фолио за палетизиране.

 

 

 

Глобалният пазар на палетизиращо фолио демонстрира умерен среден темп на растеж от 2,9% през 5-те години от 2018 г. до 2023 г., достигайки 7,2 милиона тона. Въпреки зрелостта на установените страни, търсенето на стреч и свиваемо фолио нараства в световен мащаб. Развиващите се региони са свидетели на значителни инвестиции и растеж в този сектор, предоставяйки доходоносни възможности за играчите в индустрията.

 

 

 

Динамиката на пазара на стреч и термосвиваемо фолио се промени и бъдещето на пазара на стреч фолио за палети вече е глобален по обхват, за разлика от това да бъде предимно регионален. Палетизиращото фолио придоби по-глобален обхват, като Европа представлява 32% от световното търсене и 30% от предлагането през 2023 г. Бизнес оптимизъм, предизвикан от пандемията, подхранван от количествени облекчения, фондове за възстановяване и пакети за финансова помощ, стимулиращи частното потребление и строителство дейности, доведоха до глобални свръхинвестиции в нови производствени мощности. За съжаление, поради дългите срокове за доставка на оборудване, много от тези нови машини се появиха онлайн точно когато търсенето отслабна, особено в Европа след енергийната криза.

Стреч опаковъчните фолиа заемат 82% от общия пазар по тегло.

 

 

 

Тъй като цената на машините за опаковане намалява поради по-голямата конкуренция от новите участници и цената за опаковане на палет намалява в резултат на по-тънките и по-здрави филми, се очаква, че стречинг капаците ще продължат да навлизат повече от приложенията за опаковане на спирални палети, използвани от големите клиенти.

 

 

 

Водени от медийните разкази, опасенията за устойчивост и променящото се обществено възприятие, потребителите все повече търсят алтернативи без пластмаса или минимално опаковани. Търговците на дребно реагират, като предлагат опции като хартиени торби или торби за многократна употреба, картонени пакети и контейнери за многократна употреба за насипни артикули. Натискът от страна на потребителите, съчетан с екологични организации и неправителствени организации, тласка участниците в индустрията към ангажименти за устойчивост и към поставяне на амбициозни цели за минимизиране на пластмасовите опаковки като средство за избягване на EPR данъчното облагане.

    Усъвършенствани технологии за обработка и анализ: Ограничаване на разграждането и образуването на гел при преработка на пластмасови отпадъци в рециклирани пластмаси и смеси, подобряване на съвместимостта на смесите от смоли и наблюдение на качеството на продукта по време на тези етапи на обработка.

    Химическо рециклиране и солволиза: Предлагане на алтернативни пътища за разграждане на пластмасите до компоненти за многократна употреба, дори тези, които традиционно се считат за трудни за рециклиране или „нерециклируеми“.

    Дизайн за рециклиране: Оптимизиране на дизайна на опаковката от самото начало за насърчаване на по-лесна рециклируемост и намаляване на отпадъците.

    Техники за управление на веригата за доставки: Осигуряване на ефективно събиране, транспортиране и преработка на пластмасови отпадъци за максимизиране на потенциала за рециклиране.

 

 

 

В отговор на опасенията за устойчивост, преработвателите на пластмаси използват усъвършенствани техники като олекотяване, разработване на нови дизайни и функции на опаковки, като същевременно подобряват здравината и производителността на опаковъчните материали. Тези подобрения не биха били възможни без разработването на сложни полимерни смоли, които предлагат превъзходни свойства и позволяват по-ефективно рециклиране.

 

 

 

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

БАТА АГРО 2024:   216 фирми на 36 000 кв.м

БАТА АГРО 2024: 216 фирми на 36 000 кв.м

Вторник, 14 Май 2024

На 13 май на Летище Стара Загора беше открито Шестнадесетото издание на Специализираното изложение...

Компании, Събития, Анализи

EIMA 2024, движеща сила за италианско-сръбското сътрудничество

EIMA 2024, движеща сила за италианско-сръбското сътрудничество

Вторник, 21 Май 2024

46-ото издание на изложението в Болоня беше представено тази сутрин в Нови Сад (Сърбия)...

Реколта, Пазари, Цени

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %

Неделя, 12 Май 2024

„Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 %...

Иновации, Обучение, Агросвят

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

ЗАЩИТА ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ: 2 ГРАДУСА ПОВЕЧЕ С ПАРАВАНИ ARRIGONI

Сряда, 10 Април 2024

Arrigoni предлага разнообразна гама от иновативни продукти за смекчаване на ниските температури, способни да...


Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.