SPACE 2021: Световното по животновъдство беше на живо!

35-ото издание на SPACE, което откри новия си формат, се проведе от 14 до 16 септември на живо в Parc-Expo в Рен, Франция и продължи на 17 септември в цифров вариант.

След две години без физическо издание поради здравната криза, това издание постигна голям успех: 1118 изложители, включително 323 международни изложители, посрещнаха 74 772 посетители, включително 4629 международни. SPACE е доволен и горд, че даде повод за този обмен, който се проведе в много ведра атмосфера. Световното семейство на животновъдите най накрая успяха да се съберат на изложението, белязано с много усмивки.

Това завръщане на SPACE символизира възобновяването на дейността в сектора, повлияна от здравната криза. SPACE 2021 беше първото и единствено световно търговско изложение тази година за всички животновъдни  сектори. Това е силен знак за насърчение за всички организатори на събития, които трябва да възобновят дейността си в трудни условия, по-специално поради трудности при набирането на персонал.

Затова трябва да похвалим колективните усилия на всички екипи, които преодоляха огромни препятствия и които останаха уверени в организирането на това забележително агрoшоу. Повече от всякога SPACE изпълни мисията си към фермери и изложители. Основите му, които го описват като професионално, международно и приятелско търговско изложение, бяха потвърдени и дори засилени.

Презентациите и състезанията с животни бяха много натоварени през тези три дни. Породата Normande и RougedesPrés заеха престижно място тази година.

Окуражени от успеха на SPACЕ,2021, организаторите на световното по животновъдство в Parc-Expo в Рен канят своите фенове на SPACЕ 2022 г., от 13 до 15 септември да присъстват на живо, и на 16 септември - онлайн.

Източник: www.agrobusiness.bg

Законът, Агрополитиката, Говори Брюксел

Министър Гечев: Всеки кмет в България ще получава цялата информация за сечите по места

Министър Гечев: Всеки кмет в България ще получава цялата информация за сечите по места

Събота, 24 Септември 2022

Целта е пълна прозрачност и запазване на българската природа, заяви министърът на земеделието Явор...

Агротехника, Животновъдство, Растителна защита

Малки и големи опитаха в Сливен вкусни и качествени месни продукти  по време на „Дни на българското месо“

Малки и големи опитаха в Сливен вкусни и качествени месни продукти по време на „Дни на българското месо“

Събота, 24 Септември 2022

Инициативата „Дни на българското месо“ на Асоциацията на месопреработвателите в България отново събра професионалисти...

Компании, Събития, Анализи

Назначени са двама нови изпълнителни директори на DLG

Петък, 09 Септември 2022

Д-р Лотар Хьовелман назначен за главен изпълнителен директор (CEO) на DLG и Freya von...

Реколта, Пазари, Цени

Министър Явор Гечев обсъди с производители на оранжерийна продукция мерките за подпомагане на сектора

Министър Явор Гечев обсъди с производители на оранжерийна продукция мерките за подпомагане на сектора

Петък, 09 Септември 2022

Министърът на земеделието Явор Гечев обсъди с производители на оранжерийна продукция в Куртово Конаре...

Инвестиции, Финансиране, Застраховки

Земеделските производители подават до 16 септември документи по схемата за държавна помощ с бюджет 426 млн. лева

Земеделските производители подават до 16 септември документи по схемата за държавна помощ с бюджет 426 млн. лева

Петък, 02 Септември 2022

До 16 септември включително земеделските производители могат да подават документи по схемата „Помощ в...

Иновации, Обучение, Агросвят

„Биоикономика" и „Електронна търговия" – нови магистърски програми в Аграрен университет- Пловдив

„Биоикономика" и „Електронна търговия" – нови магистърски програми в Аграрен университет- Пловдив

Понеделник, 19 Септември 2022

„Биоикономика" и „Електронна търговия" – нови магистърски програми в Аграрен университет- Пловдив   Модерните специалности следват...






Наши партньори

За нас

"Агробизнесът" е издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.