Всички харесват Bednar!

Сеялката Omega OO на чешката компания Bednar вече е хит на българския пазар. Това обясняваше големия интерес към марката на щанда на Римекс Технолоджийс, официален вносител на елитната техника с марка Bednar.
От Римекс любезно обясняваха какви са предимствата на машината:
Bednar Omega OO  е многофункционална сеялка с предна дискова секция за подготовка на почвата, която е конструирана за работа с различни култури с междуредово разстояние 12.5 см или 16.5 см, с много вариращо количество семена и при двата типа сеитба, конвенционална и при минимална подготовка на почвата.
Разположението на отделните дискови секции осигурява уникална и без конкуренция подготовка на почвата преди сеитба в комбинация с прецизно полагане на семената и проста настройка.
Благодарение на PSP системата (Precise Seed Placement) изсяващият дисков ботуш поставя семената на еднаква дълбочина по цялата ширина на машината, перфектно копирайки терена както в надлъжна, така и в напречна посоки.
Сеялката лесно се превръща в комбинирана сеялка, чрез агрегатиране на бункер за торове Ferti Box FB 3000 към 3-точковата навесна система на трактора, който е с обем 3000 л и разполага с две дозиращи устройства.
Точно тази комбинация беше показана на щанда на  Римекс по време на аграта.  Но има и още нещо: бункерът за торове може да се използва в комбинация и с други почвообработващи машини, извършвайки почвено торовнасяне в комбинация с почвообработка.

Агрополитиката

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу проекта за споразумение за...

Пазари, борси, цени

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цената за едно яйце за Великден може да достигне до 40 стотинки, съобщават от...

Хранителна индустрия

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена, които не са по-лоши от много известни...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия