Аграрни изложения в Европа през август 2018 г.

16 - 19 август, Нитра, Словакия
Agrokomplex
Agrokomplex е Международна изложба за селско стопанство и храни, с дългогодишна история, която тази година се провежда за 45-и път и обединява няколко специализирани секции - за селскостопански животни, потребителски стоки, възобновяема енергия, туризъм, земеделски технологии, предоставя се платформа за сключване на партньорства. Организаторите предлагат 40 906 кв. м закрито изложбено пространство с 15 зали и 50 000 кв. м открита площ и са оптимисти, че ще подобрят миналогодишното си много добро постижение от 2253 изложители и 555 988 посетители.
www.agrokomplex.sk/en/vystavy/agrokomplex-2018/

17 - 20 август, Дебрецен, Унгария
Farmer-Expo
 Farmer-Expo е едно от най-старите и престижни ежегодни изложения в Унгария за селско стопанство и хранителна индустрия, което през тази година се провежда за 27-ми път. Успехът на изложението се дължи не само на дългогодишния опит на организаторите, но и на неговото местоположение: провежда се в един от най-развитите селскостопански райони на страната и в тясно сътрудничество с университета в Дебрецен. Статистика за 2016 г. показва: 16 086 кв. м изложбена площ; 304 изложители; 30 265 посетители. В рамките на Farmer-Expo се провежда и специализираното изложение Hortico за плодове, зеленчуци и градинарство.
www.farmerexpo.hu

18 - 26 август, 2018. Петербург, Русия
Agrorus
Agrorus e Международно аграрно изложение и търговски панаир, което предлага най-голямата изложбена площ в Русия за демонстрация на възможностите за малки форми на управление на аграрно-промишления сектор, обмяна на опит и обсъждане на перспективите за развитие на аграрната индустрия. Панаирът е традиционен формат, който в продължение на много години е съпътстващо мероприятие на Agrorus, на което се срещат продавачи и купувачи на разнообразни селскостопански продукти, естествен мед, месо, млечни продукти, сирена, хлебни и сладкарски изделия, ориенталски бонбони, ядки и сушени плодове, кафе, чай, лечебни билки, гъби, плодове и много други. В рамките на изложението се провежда и традиционният ежегоден международен аграрен конгрес със специализирани конференции и семинари.
www.agrorus.expoforum.ru

21 - 24 август, Трондхайм, Норвегия
Nor-Fishing
 Nor-Fishing е авторитетно национално и международно изложение за риболовната и преработващата индустрия, което се провежда ежегодно от 1960 г., а днес е важно средище за демонстрация и дискусии на най-новите иновации и технологии в сектора, свързани с риболова, преработката, транспорта и маркетинга.
Съвременното рибарство се превърна в мощна индустрия на знанието, която обхваща електроника и дизайна на плавателни съдове, обработка на улова на борда и производство на продукти с добавена стойност, много от които се показват на Nor-Fishing.
През последните години изложението привлича около 15 000 посетители от над 50 държави. Всички големи риболовни нации присъстват като изложители, посетители или като членове на официални делегации.
www.nor-fishing.no

25 - 30 август, Горна Радгона, Словения
Agra
 Agra е традиционен Международен панаир за земеделие и хранителна индустрия, който през 2018 г. се провежда за 56-и път. Специално внимание тази година се отделя на младите фермери, които ще представят своите постижения и как благодарение на въвеждане на цифровизация, иновации, ноу-хау и работа в мрежа произвеждат и продават собствените си вина, култури и продукти. Организаторите ще насочат вниманието на изложители и посетители към предизвикателствата, пред които са изправени младите земеделски производители, и перспективата за развитие на селското стопанство. Изложителите ще покажат световни марки на селскостопански и горски машини, новости в оборудването и средствата за производство на екологична храна, както и висококачествени хранителни продукти, ястия, вина и допълнителните дейности на аграрните стопанства. Предвидени са презентации на над 1800 изложители от повече от 30 страни по света, както и демонстрации на местни животни, едър рогат добитък, коне, прасета и дребни говеда, достиженията на пчеларството и рибарството в езерата. Очакват се над 120 000 посетители, сред които европейските министри на земеделието, бизнесмени, експерти, фермери, преработватели и взискателни потребители.
www.pomurski-sejem.si

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия