Аграрни изложения в Европа през септември 2018 г.

7 - 9 септември, Свебодзин, Полша.
Eko-Las
Eko-Las е Панаир за горското стопанство, дърводобивната промишленост и опазване на околната среда, който за 16-и път ще привлече хиляди специалисти в горския сектор в тази част на Европа. Програмата на панаира предлага демонстрации на машини, работещи в реални условия, фирмени презентации, дискусии и семинари с участието на професионалисти, купувачи, производители, лица, които вземат решения, потенциални клиенти и много други. Организаторите очакват и тази година над сто изложители, които ще показват фитинги, лепила, фиксиращи и формоващи уреди, машини за рязане и оформяне на профили, за шлифоване и полиране на дървесина, оборудване за подготовка на целулоза и други.
http://ekolas.mtp.pl/pl/

11 - 14 септември, Рен, Франция.
SPACE.
За организаторите 32-ят Международен търговски панаир за животновъдство ще бъде отражение и говорител на променящия се селскостопански сектор, фокусиран върху бъдещето и отворен към света, за да проектира утрешния начин на отглеждане на животните. Очаква се да бъде подобрен рекордът на миналогодишния панаир, на който своя продукция са показали 1281 фирми, сред които 396 чуждестранни от 36 страни на света. През тази година акцентът ще бъде върху иновациите за подобряване на условията на труд, ще бъдат показани машини, инструменти, оборудване, ще бъде споделен опит, които подобряват комфорта на фермерите и привлекателността на работното им място. В разнообразната делова програма са предвидени повече от 70 дискусии, семинари и конференции, състезания и презентации на животни с висока генетична стойност.
www.space.fr

13 - 16 септември, Арад, Румъния.
Agromalim.
Международен панаир за селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост е най-големият аграрен форум в северната ни съседка, който тази година ще се проведе за 28-ми път. На изложението по традиция се показват най-нови модели селскостопански машини и оборудване, суровини за растителни култури, системи за хранене и отглеждане на животни, ветеринарни лекарства и инструменти, оборудване за преработка на храни, опаковъчна техника, консултантски услуги, списания, книги и каталози за специалисти. Интересът към панаира нараства всяка година, като през 2017 организаторите отчитат 15 000 посетители. Както през последните няколко години, и през 2018 Асоциацията на животновъдите на Румъния ще организира традиционната изложба на породи животни - едър рогат добитък, овце, свине, коне, птици, животни за разплод, домашни любимци.
www.ccia-arad.ro/agromalim/

18 - 21 септември, Нитра, Словакия.
LignumExpo Forest
LignumExpo Forest е Международен панаир за машини, инструменти, оборудване и материали за дървопреработвателната промишленост, който тази година се провежда за 21-ви път, както и 17-ото международно горско изложение. Организаторите предлагат 143 ха открита и закрита изложбена площ в 15 зали. Очакванията са през 2018 г. да бъдат подобрени показателите от миналата година - 2253 фирми изложители и 555 988 посетители.
www.agrokomplex.sk/en/vystavy/lignumexpo-les-2018/

25 - 27 септември, Екатеринбург, Русия.
Agro-Industrial Forum
В уралската столица ще се проведе за 19-и пореден път Agro-Industrial Forum, който събира хиляди посетители от различни краища на Русия и чужбина. Участниците показват своята продукция в 13 тематични направления, сред които Селскостопански машини; Оборудване за производство на храни и напитки; Опаковки; Подправки и хранителни добавки; Системи за вентилация и охлаждане; Складово и товаро-разтоварно оборудване; Средства и препарати за почистване; Промишлена санитария и други. В деловата програма на форума са предвидени конференции, презентации на компании, конкурси, дискусии и семинари по актуални въпроси на аграрния сектор.
http://agro.uv66.ru/

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия