Аграрни изложения в Европа през октомври 2018 г.

4 - 7 октомври, Виена, Австрия
Панаирът Apropos Pferd
В продължение на 26 години панаирът Apropos Pferd е място за среща на 30 000 любители на коне, които могат да се запознаят с последните тенденции в отглеждането, храненето на коне и конния спорт. За 20-и път ще се състои и международният турнир по скокове с препятствия. В панаира ще участват над 250 изложители.
https://bit.ly/2wcmbZR

5 - 7 октомври, Краков, Полшa
Изложение по градинарство, лесовъдство и зоология
Есенно изложение по градинарство, лесовъдство и зоология ще събере производители на декоративни растения, градинарско оборудване, семена, торове, материали за овощарство, лесовъдство, оформление на паркове, специалисти по отглеждането на малки животни и производители на храна за тях. По време на изложението ще има и базар, който ще предлага всичко необходимо за градината.
centrumtargowe.com.pl

9 - 12 октомври, Москва, Русия.
АГРОСАЛОН
Международното специализирано изложение на селскостопанска техника АГРОСАЛОН е единственото в Русия, което представя продукция от цял свят и се провежда веднъж на две години. Изложението включва експозиция на селскостопанска техника –
трактори, комбайни, почвообработващи машини, техника за наторяване и защита на растенията. Изложението предлага още широка бизнес и образователна програма, която включва десетки семинари, майсторски класове и конференции с участието на руски и чужди експерти. Най-новите образци на селскостопански машини участват в конкурса за иновационна техника и са отличавани със златни и сребърни медали. Уникален по своя характер е и тест драйвът на самоходна селскостопанска техника.
www.agrosalon.ru

9 - 13 октомври, Бурса, Турция
BURTARIM 2018
В този период едновременно ще се състоят BURTARIM 2018 – 16-ти международен панаир за селско стопанство, семепроизводство и млечна индустрия, и 11-ти международен панаир за животновъдство и оборудване. Двата панаира са платформи, на които местни и чужди производители обменят опит в сферата на земеделската техника, животновъдството, овощарството и растениевъдството..
burtarim.com

11 - 13 октомври, Юваскила, Финландия KoneAgria
KoneAgria е всеобхватно земеделско изложение за селскостопански специалисти. През 2018 г. темата на изложението в Юваскила е животновъдството и съпътстваща техника и услуги. Ще бъде представено и оборудване за производство на сено и фураж.
www.koneagria.fi

11 - 13 октомври, Рига, Латвия
27-мо международно изложение
27-мо международно изложение за земеделие, лесовъдство, транспортна техника в земеделието, което предоставя разнообразни възможности за селскостопански специалисти да намерят информация, материали, нови идеи за всекидневната работа и практически решения. Всяка година изложението привлича между 8000 и 10000 специалисти, които идват да видят представеното от 200 изложители. Сред организаторите е Министерството на земеделието на Латвия.
www.aml-ramava.lv

24 - 27 октомври, Кремона, Италия
Международното изложение за млечно говедовъдство
Международното изложение за млечно говедовъдство всяка година събира най-добрите международни марки в сектора, които са близо 1000. През 2017 г. изложението събра 61 841 посетители професионалисти. Всяка година в рамките на изложението се състои се състои конкурс за производителите на животни от породата Холщайн. Около 400 животни от най-добрите италиански ферми представят най-добрите постижения на генетиката в сферата на млечното говедовъдство.
www.fierezootecnichecr.it

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия