Agrimir е техниката за фамилното стопанство

Мнението е на Пламен Петров, специалист по агротехника във фирма Римекс Технолоджийс, вносител на  за България
Пламен Петров е от Враца и работи в търговско-сервизната база  на компанията край Борован. Търговски представител е и обикаля целия Северозапад. Среща се със земеделски производители от Тимок до Вит. В неговия район са фермерите от Видин до Плевен включително. За да ги обиколи, на месец може да мине и 5000 километра.
- Това, че съм завършил Техническия университет в Русе, много ми помага. С годините съм придобил инюх, имам интуиция, но и полагам доста усилия, за да се справя със задачите.Познавам добре цялата гама машини, които Римекс Технолоджийс предлага на пазара. И се старая да намеря техниката, която примерно Иван търси за неговото стопанство от 5000 декара. А ние имаме какво да му предложим, защото аз, подкрепен от целия екип,се стремя да удовлетворя желанието му.
Целевата група на Пламен са малките земеделци, чийто брой е доста голям за разлика от битуващото мнение. Те оцеляват, но срещат известни трудности. Основната е, чене разполагат с толкова много средства и не могат да си позволят новите машини. А съвременните струват повече пари. Често се случва дребните земеделци да гледат какво правят големите – като в поговорката за жабата, която видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак. Пък те наистина имат нужда, защото големите са понакупили техника, обновяват я периодично, показват наблюденията на Петров.
- Затова се старая да ориентирам моите хора към производители от ниския ценови клас, но предлагащи наистина добро качество. Отличен пример в това отношение е турската фирма , която произвежда всякакви почвообработващи и изсяващи машини. Производството е насочено към малките и средните земеделски стопанства. Новият бранд вече е в портфолиото на Римекс Технолоджийс. Машините на са наистинакачествени, имат две години гаранция, надеждни са, признати са навсякъде. Турската фирма предлага всичко за оран, култивиране, дисковане, сеитба, сеносъбиране, пръскачки, тоест всичко, свързано със земеделието. Машините може да работят в много трудни условия, с висока производителност са. В световен мащаб  продава много и е твърде известна. Заводъте разположен върху площ от 20 декара. Половината от терена е покрит, продължава да обяснява с много плам Пламен. Не пропуска да спомене демонстрацията на турските машини, направена през пролетта на полето край базата в Борован. Тогава много хора са се впечатлили.
- Машините и прикачният инвентар на Агримир определено имат почва у нас. Те са точно за фамилните стопанства, достъпни са и все повече ще ги виждаме из полетата ни. Не е без значение, че са здрави и преодоляват всякакви почви. А тук, в нашия край, има доста трудна земя. Тепърва нашите земеделци ще откриват предимствата на техниката с марката .
Петров харесва работата си. Тя му дава възможност да среща нови хора, да поддържа връзка с утвърдени вече клиенти. Носи му удоволствие, а това е много важно. Практиката е доказала, че ако човек не отива с желание на работа, по-добре да не ходи, категоричен е той.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия