SWIFTER SO 6000 L: Предсеитбен компактор-култиватор за работа с високи скорости

SWIFTER SO 6000 L е иновативен предсеитбен компактор, който може да подготви площта за сеитба само с едно минаване. Голямо предимство е цялостното пружиниране на работните рами - благодарение на тази система, машината може да работи с високи работни скорости, до 15 км/час. Сега Swifter постига по-добро Crosskill уплътняване на семенното легло.

ATLAS AE 12400: Култиватор за висока дневна производителност

ATLAS AE е още една нова машина. Това е култиватор с къса концепция, проектиран да осигурява висока дневна производителност и да спестява разходи – благодарение на широката си работна ширина и високите работни скорости. Основните му предимства включват X-образното подреждане на дисковете, което предотвратява отклоняването на машината и позиционирането на транспортната ос пред работните дискове. С този дизайн машината не се люлее по време на работа.

ROW-MASTER RN 9000 S: Междуредов култиватор, който отразява текущите почвени условия

ROW-MASTER RN 9000 S е 18-редов междуредов култиватор, предназначен да разрушава почвената кора и да регулира плевелите предимно при захарно цвекло. Култиваторът разполага с различни работни секции (лемежи, чизели, покриващи зъбци), които могат да бъдат поставени по различни начини, така че да могат лесно да отразяват текущите почвени условия и размера на културите. Всеки орган се монтира върху паралелограм, поставен в безшумни блокове. Това уникално и неизискващо поддръжка решение създава постоянен натиск върху опорното колело. Култиваторът може да бъде оборудван с оптичната система CultiCam, която може да направлява машината още от появата на листата от захарно цвекло. Това позволява много ранна междуредова обработка.

VERSATILLE VO 6000: Култиватор за предсеитбена подготовка

Новата серия е представена от универсалния култиватор VERSATILE VO. Предназначен е предимно за предсеитбена подготовка на площи с по-голямо количество остатъци след прибиране на реколтата или за интензивно обработване на стърнища на дълбочина до 15 см благодарение на хоризонталното нонстоп пружинно закрепване на всеки работен орган.
Работните органи на машината са подредени в 5 реда. Този дизайн позволява отлична пропускливост на материала. Благодарение на отличното припокриване на лемежите, се осигурява равномерна обработка на почвата.  Транспортната ос е разположена в средата на машината, което намалява радиуса на завиване в края на полето.

FERTI-CART FC 3500: Торовнасяне директно в почвените хоризонти

FERTI-CART FC с капацитет от 3500 литра е напълно нов продукт. Представлява бункер под налягане, предназначен основно за директно полагане на торове в почвените хоризонти. Проектиран е така, че да отговаря напълно на изискванията за работа и използване на твърди торове. Бункерът е направен от пластмаса, формата му е много скосена, така че да могат да се използват и торове с по-ниско качество. Бункерът се използва в съчетание и с други машини за обработка на почвата, като например Terraland, Terrastrip или Fenix.

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия