Merlo ще покаже напълно новите си модели и еволюирали версии

Merlo Group ще участва на Agritechnica в Хановер с важни нововъведения в серията Multifarmer и с ново семейство Medium Duty с много нови функции от моделите Heavy Duty.  Merlo ще представи еволюцията на двигателите в целия диапазон, с което допълнително подобрява видимостта и екологичните показатели на машините. Това ще бъде основната новина в щанда на Merlo Group, но както обикновено, може да се очаква и някаква специална изненада.
Селскостопанските машини с марката Merlo  представят  концепцията на производителя Merlo S.p.A. за бъдещето - цялостна модулна производствена технология от компактните до тежките модели.
В отговор на актуализираните стандарти за емисиите от TIER IV, Merlo прие двигатели, оборудвани със SCR и DOC, което е по-лесно за управление от алтернативното решение с DPF.
Тези двигатели се съчетават с нов дизайн на капака на двигателя, еднакъв за целия диапазон и създаващ пространство за SCR/DOC, без компромис с видимостта, с подобрена прахозащита и вътрешен циклонен префилтър. Това стратегическо решение вече е включено в новите продукти, които Merlo ще  представи на  Agritechnica в Хановер. MULTIFARMER - НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ В СЕМЕЙСТВОТО
Флагманът на новите модели е най-мощният на пазара - 170 к.с. Multifarmer HD с капацитет на повдигане 4,4 тона в две версии MF44.7CS и MF44.9CS с височина на подем 7 и 9 м. През 2013 на същата Agritechnica Merlo Group представи и новото семейство Multifarmer Heavy Duty и получи една от дванадесетте награди на DLV  (Германската земеделска асоциация), “Важни събития в областта на селскостопанската техника”. Merlo Multifarmer беше единственият включен в класацията телескопичен товарач благодарение на иновативния си дизайн и многофункционалност и единственият със заден 3-точков навес и ВОМ  (патент на Merlo).  С новия 170 к.с. двигател MF44 e нова отправна точка в бранша и за вниманието на сериозните професионални фермери.
Дългоочаквана новост за средния фермер е възобновеното производство на модели от класа на уникалния MF30.6, представен за пръв път на ЕIMA 2000 в Болоня.
Изцяло новите  му наследници MF34.7 и MF34.9 са с много по-голяма товароподемност – 3400 кг, и предлагат невероятна видимост във всички посоки. Разполагат и с най-успешните технологии: EcoPowerDrive (EPD) система с намалена консумация, CS - активно окачване на кабината, и CVTronic – трансмисия,  всичките патентовани от Merlo. Новото при тях за разлика от предшественика MF30.6 са мостовете с планетарни крайни предавки, както и хидравличната помпа с променлив дебит и разпределител по натоварване. С компактните си размери те могат да работят в тесни пространства, но са с нов мощен 115 к.с.  Tier IV двигател.
По наследство остават: 3-точковият навес категория 2 с товар 4000 кг, механичният 2-скоростен заден ВОМ с 85% от мощността на двигателя, системата Frame Leveling за корекция на страничния наклон.
TURBOFARMER HD
TF50.8 продължава да бъде в гамата на тежките товарачи на Merlo, които  в бъдеще ще получат двигател 170 к.с. и ще привлекат потребители в заводите за биогаз с атрактивната си цена и високия клас на изпълнение.
TURBOFARMER COMPACT - НОВИ МОДЕЛИ
В резултат на нарастващо търсене на компактни машини в Европа на Agritechnica  италианският специалист по телескопични машини ще покаже новите модели. Panoramic P27.6 (50 и 75 к.с.) е наследник на P25.6, но със завидни и най-добри характеристики в този клас.
На  Agritechnica  Merlo ще представи изцяло новите Turbofarmer TF33.7 и TF30.9 с двигатели 75 и 115 к.с. Поради високите си характеристики, мощност, компактен размер и икономичност се очаква тези модели да станат масови на европейския пазар.
TURBOFARMER MEDIUM – НОВИ ДВИГАТЕЛИ
Средната серия  TF35.7 и TF33.9, която присъства вече и у нас, ще се представи с новите двигатели TIER IV/115 к.с. и  TIER IVi  75 к.с., а може би и с  нови опции.
TURBOFARMER II
Моделите в серията Turbofarmer II -  TF42.7 и TF38.10, ще сe представят с нови двигатели 140 к.с. TIER IV.
Увеличението на мощността (в сравнение със старите варианти от 120 к.с.) без съмнение ще бъде оценено от клиентите, които се нуждаят от по- агресивни машини.
Механичният силоотводен вал (ВОМ) с разполагаема мощност 120 к.с. ще продължи да се вгражда в тази серия.

Агрополитиката

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

България и Беларус обсъдиха сътрудничеството в областта на селското стопанство

Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов участва в VII-та...

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси  бяха представени на изложението „Месомания”

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси бяха представени на изложението „Месомания”

Фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия