Шест уникални продукта от Bednar

На международното търговско изложение Агритехника в Хановер чешката компания  BEDNAR FMT ще представи шест напълно нови продукта и две машини, които бяха представени за пръв път на търговското изложение SIMA във Франция в началото на годината. Най-очакваният нов продукт ще бъде OMEGA OO 8000 L, който ще разшири серията сеялки, включваща досега три представителя. Машините ще бъдат пуснати на пазара в началото или в средата на следващата година.
Новата OMEGA OO 8000 L разширява серията сеялки, които се предлагаха с работна ширина от 3 и 6 метра. С пускането в експлоатация на новото поколение сеялки „L“ (където „L“ означава лек дизайн, състоящ от пластмасов бункер), работната ширина вече е удължена с два метра. Машината е с X-образно разположение на дисковете в дисковата секция, което ще осигури висока дневна производителност и ще позволи да се изпълнят изискваните агротехнически срокове. Обемът на бункера е разширен с 500 литра, което означава, че максималният капацитет е вече 4000 литра.
Машините от серията OMEGA позволяват да се засяват различни видове култури с междуредово разстояние от 12,5 или 16,5 см, с променлива норма на семената както в конвенционалната, така и в минималната почвообработка.  PSP системата се предлага стандартно - дисковите ботуши поставят семената на еднаква дълбочина по цялата ширина на машината и безупречно очертават неравността на земната повърхност както в надлъжната, така и в напречната посока.
Задният валяк тип Packer има офсетова подредба. Това означава, че в допълнение към стабилността по време на работа и транспортиране той  уплътнява почвата равномерно по цялата ширина на машината. Интуитивното управление на машината се осигурява от терминала ISOBUS.
От широката гама аксесоари можете да избирате различни сензори за контрол на потока на семената, за изключване на част от машината, за подравняваща предна дъска Crushbar, Frontpack валяк, A-дискове или ботушите за сеитба за през ранна пролет.
Теглителната сила на трактора, която се изисква при 8-метровата сеялка, е от 250 до 350 к.с. в зависимост от оборудването и почвените условия.

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin

Обявиха „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса Challenge International Du Vin

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin във Франция.За втора...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия