Бум на посетители на Световното по елитно земеделие

Хановер - София

Повече от 450 000 посетители на Агритехника в Хановер разбраха накъде върви световният агробизнес. Повече от 100 000 бяха дошли от чужбина. В дните от 12 до 18 ноември около 2800 изложители от 53 държави показаха всичко, свързано със селскостопанската техника .
 Цифрите обявиха от Германското селскостопанско дружество (DLG) в края на събитието. Агритехника затвърди водещата си роля като място за срещи в световен мащаб за селскостопанския сектор, каза генералният мениджър на DLG Reinhard Grandke. По думите му тази година изложението бележи истински бум по брой на посетители. DLG отчита голямо доверие в индустрията, което се отразява в голяма готовност за инвестиране. Според проучването повече от две трети от посетителите са искали да инвестират през следващите две години. След години на намаляващи приходи германските производители на селскостопанска техника вече очакват увеличение на продажбите през 2017 г. Обемът на продажбите при немската агротехника е на стойност 7.5 млрд. евро.
Младите хора в земеделието са запознати с най-новите технологии и са много по-добре подготвени да работят със софтуерните решения, които компаниите предлагат за едно модерно стопанство. Това каза Щефан Лутер, проджект мениджър, на Деня на младия фермер, организиран по време на най-голямото изложение за селскостопанска техника „Агритехника“. DLG отпуска стипендии за млади хора, които искат да се занимават със селско стопанство.  На предишното изложение в Хановер младите хора, посетили изложението, са били над 20 000, а тази година бяха двойно повече. Средната възраст на посетителите на Агритехника 2017 беше 37,5 години, което обяснява защо фокусът е към младите хора.

 

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия