На Агритехника разбираш къде си и колко ти остава до върха

Даниел Митов

 Представете си селскостопански машини, последно поколение, възможно най-високотехнологичните решения на различни системи за селското стопанство и бъдещото му развитие, които имат за цел повишаване производителността на земеделския труд..

С тези думи  управителят на „Вектор М” ООД - Плевен, започва разказа си за най-голямото изложение в Европа и едно от най-престижните в света - „Агритехника”, в средата на ноември.
„Агритехника” е сред най-авторитетните технически панаири, които не бива да пропусне да види нито един земеделски производител. Там може да си свериш часовника, да разбереш къде си и ще стигнеш ли там, където искаш, разказва Митов. На „Агритехника” едни от най-известните фирми от бранша представиха най-новото от производствените си листи. Видяхме  иновационни модели на машини, които ще работят  c виcок  капацитет и ефективност  в ерата на дигиталността.
Имахме възможността да проучим изключително съвременни технологии и машини, запознахме се с изделията на нови фирми. Впечатление  направи участието на български дружества в престижния форум. Щандовете  на различните компании, водещи в бранша, бяха разположени в над двайсет  зали и открити площи.  Бяха представени модели на автоматични системи за управление, модyли, компоненти и принадлежности за машинните паркове на фермерите. Видяхме техника за обработка на реколтата и на почвата, включително сеялки, торачки, пръскачки. Имаше последни модели  трактори, транспортни средства, подемна, горска и комунална  техника, машини за прибиране на фураж, електроника и аграрен софтуер. Бяха демонстрирани екологично чисти машини, предназначени за еко и прецизно земеделие. Тъй като ние сме зърнопроизводители, ни привлякоха и решения за обработката и съхранението на зърното. Там имаше семена, торове, пестициди, горива и смазочни материали, уточнява Митов.
Особено впечатление ми направи щандът на „Беднар“, чиято техника предлагат у нас „Римекс Технолоджийс”, новата технология сеялки за есенници на английската марка „Клейдън“. Хареса ми най-новият комбайн на „Клаас”, както и  машините „Бомфорд“.
Трябва да отбележа, че това посещение бе организирано изцяло от „Римекс Технолоджийс” . С дружеството ние от „Вектор-М” ООД си сътрудничим още от самото начало и за нас това безспорно е надеждният партньор.  Благодарение на „Римекс” в Хановер установихме контакти  с колеги и с производители, получихме разяснения на най-високо равнище, което е огромен плюс за нас. Това е помощта, от която се нуждаем. Затова считам, че „Римекс Технолоджийс” е рамото,  на което може винаги да се опрем.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия