В Хановер виждаш бъдещето на земеделието

Раденко Чолаков

Раденко Чолаков, собственик на фирма ЕТ „Раденко Чолаков“, сподели: Традиционното изложение за селскостопанска техника в немския град Хановер  посещавам редовно. Въпреки това отново останах без думи, макар че имах представа какво да очаквам. Основната му тема тази година бе „Зелено бъдеще - интелигентни технологии” и тя е особено актуална днес, когато ежедневно трябва всички да полагаме усилия за опазването на околната среда.
В Хановер световно известни производители показаха иновативни решения при всички видове селскостопански машини, демонстрираха  взаимодействието на различни технологии,  предложиха нови и интелигентни мобилни приложения в селското стопанство. Впечатлиха ме техника за обработка на почвата, включително пръскачки, сеялки, култиватори, а така също трактори, подемни  и  машини за прибиране на фураж, както и напоителните съоръжения. Видях такива модели на автоматични системи за управление,  които сякаш идват от далечното бъдеще, всичките за прецизно, устойчиво, екологично и модерно земеделие. Всички демонстрирани на изложението машини и технологии имат няколко  цели, които са взаимно свързани – да бъде увеличена  производителността в земеделския сектор,   повишени качеството и ефективността на  земеделския труд и да бъде облекчен и осъвременен максимално той.
Ценното за мен от това посещение бе възможността да се запозная и да проуча  нови технологии, машини и решения. Самият факт, че на едно място са събрани около 2900 фирми от цял свят, презентиращи продукти и  услуги,  говори много за уникалността на международния панаир и на практика неограничените възможности, които осигурява на земеделските производители. На изложението ми хареса култиватор на фирма  „Беднар” за слята обработка на почвата. Убеден съм, че точно той ми е необходим и  смятам да закупя такъв модел за предстоящата пролетна кампания.
Точно затова съм благодарен на „Римекс технолоджийс”, че се заеха с организацията и осъществяването на това посещение. А „Римекс технолоджийс”  е компания, която добре познавам, сътрудничеството ни е особено ползотворно за бизнеса. Закупил съм чрез нея доста машини, като трактори и прикачен инвентар и винаги, когато съм имал нужда, съм се обръщал към „Римекс технолоджийс”  за помощ, която е  идвала съвсем навреме. Във фирмата работят специалисти, които винаги са насреща с компетентни съвети и препоръки, а ремонтните екипи са незаменими. Затова и занапред ще разчитам на „Римекс технолоджийс”.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия