Аграрни изложения в Европа през юни 2018 г.

5 – 9 юни, Минск, Беларус.
Belagro
Belagro e eжегодeн международен аграрен форум , който представя национални и световни производители на селскостопански машини и оборудване, като насърчава оригиналните иновационни решения в областта на опазването на околната среда и безотпадните технологии. В рамките на форума се провеждат и четири специализирани изложения: „Белферма“, която представя най-новите технологии и оборудване в животновъдството, „Белпродукт“ за хранителни продукти на местни и чуждестранни производители, „Хранителна индустрия“, която е разделена на два раздела - търговско оборудване и храни, и международен специализиран салон „Биогаз“.
В деловата програма са планирани многобройни семинари, срещи на учени и производители, фирмени и продуктови презентации. Организаторите уверяват, че форумът със своето многообразие създава добри възможности за установяване на нови партньорства, обмяна на опит, запознаване с последните тенденции за развитие на аграрния отрасъл, за демонстрация на нови продукти и разработки.
www.belagro.minskexpo.com

19 - 21 юни, Нант, Франция.
Salon du Vegetal
 SalonduVegetal най-голямото търговско изложение във Франция, посветено на растенията, градинарството и озеленяването. Форумът е и традиционна ежегодна среща за професионалисти, който за 3 дни събира  близо 600 национални и международни изложители и производители. Те представят своите продукти и услуги в 4 секции: Производители, Озеленители, Дистрибутори и Цветари. Всяка година изложението се посещава от над 10 000 посетители, които се занимават с градинарство, животновъдство, производство и търговия със семена и посадъчен материал, представители на супермаркети, магазини за бита, електронна търговия, цветарски центрове и магазини, интериорни и екстериорни дизайнери, озеленители на градини и паркове, проектанти, архитекти, градоустройствени специалисти, търговци на специализирано оборудване и материали, преподаватели и учени.
Организаторите казват, че всяка година разнообразяват продуктовата гама на изложителите, за да отговорят на интереса на потребителите и по този начин да ги насърчим да посетят изложението.
www.salon-du-vegetal.com

20 – 22 юни, Утрехт, Холандия.
VIV Europe
Международното търговско изложение VIV Europe за интензивно животновъдство се провежда веднъж на две години, популярно сред специалистите и като „експо от фуража до храната“. Изложението е многообразно и е предназначено за фермери, които отглеждат бройлери и всички видове домашни птици, свине, едър рогат добитък и телета и аквакултури.
Със своя 40-годишен опит организаторите превръщат VIV в световна бизнес мрежата, свързваща професионалисти по фуражите и храните, като освен в Холандия изложения с марката VIV се организират и в още четири града по света: VIV China 2018, Нанджин, Китай (17 - 19 септември 2018); VIV Asia 2019, Банкок (13 - 15 март 2019); VIV Russia 2019, Москва, Русия (28 - 30 май 2019) и VIV MEA 2020, Абу Даби (9 - 11 март 2020).
В рамките на VIV Europe 2018 са планирани семинари, фирмени презентации и две специализирани конференции с платено участие - „Здрави бройлери“, която ще разгледа някои от ключовите проблеми, свързани с актуалните заболявания, оказващи влияние върху модерното и интензивно производство на бройлери и „Здравословно хранене на домашни любимци“ с акцент върху най-новите постижения в производството и доставката на храни за животни.
www.viv.net

21 - 24юни, Единбург, Шотландия.
Royal Highland Showе
Четиридневното Royal Highland Showе на върха на селскостопанския календар в Шотландия, в което по традиция участват над 1000 търговски изложители, 2150 животновъди с над 6500 животни, за които е осигурена изложбена площ от 280 акра(1355 дка). Икономическото измерение на шоуто е оценено на над 65 млн. паунда (75 231 066 евро) всяка година. Royal Highland Show се организира от шотландското благотворително дружество Royal Highland и Земеделското дружество на Шотландия, основано през 1784 г. Шоуто се слави и с конните си надбягвания, както и с конкурса за расови коне. Провеждат се и традиционните конкурси за най-добри млечни продукти в три секции – сирене, масло и сладолед, а победителите получават парични награди и три вида медали – златен, сребърен и бронзов. В конкурсите участват както малки ферми, така и големи млекопреработвателни предприятия от Великобритания.
www.royalhighlandshow.org

Агрополитиката

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Красимир Коев представи възможностите за финансиране по Националната лозаро-винарска програма

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж....

Пазари, борси, цени

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански международен винен конкурс

Близо 700 проби на вина от всички балкански страни се състезаваха в седмия Балкански...

Хранителна индустрия

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ издаде актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен

БАБХ е издал актове за спиране на дейността на екарисажа в Шумен. Констатирани са...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия