Аграрни изложения в Европа през април 2018 г.

5-7 април, Рига, Латвия. Pavasaris
Организаторите на 26-ото издание на Международната изложба за селското и горското стопанство, животновъдството, селскостопанско строителство и риболова предлагат по-голяма изложбена площ, след като предишното изложение събра 340 участници и 16 000 посетители от трите прибалтийски държави – Латвия, Литва и Естония. Акцентите тази година са животновъдството, ветеринарното дело и технологиите за събиране и обработка на фуражи. Традиционно се организират семинари и корпоративни презентации и по петте направления на изложбата.
www.aml-ramava.lv

6-8 април, Бастия Умбра, Италия. Agriumbria
Изложението за селско и горско стопанство, животновъдство и хранене тази година чества своя 50-годишен юбилей. Амбицията на организаторите е да покажат най-добрите технологии и оборудване за селското стопанство и хранителната индустрия, да организират семинарии и дискусии по актуални теми, свързани с предлагането, търсенето и научните постижения в сектора, които непрекъснато се развиват. За първи път тази година ще има изложба Milktec, попосветена на технологиите за млечната промишленост. Ще бъдат представени най-новите технологии, машини и оборудване за доене и преработка на мляко. Специални щандове са предвидени за фирми от бързо развиващите се балкански пазари.
www.agriumbria.eu

8-12 април, Бърно, Чешка република. Biomass & Silva Regina & TechAgro
Три панаира по едно и също време на едно и също място – за възобновяемите енергийни източници в земеделието, за горско стопанство и лов и за селскостопанска техника. Biomass представя възможностите за използване на биомаса от полето, ливадата, гората и фермата, което напоследък се налага като логична надстройка за разрастване на дейността на фермерите и лесовъдите. Тази година акцентът е върху  обработката и енергийното оползотворяване на дървесната маса и върху преработката на дърва за огрев. Silva Regina е най-голямото изложение за горското стопанство и лова в Централна Европа, на което се представят горски машини, ловни оръжия и консумативи, специализирано оборудване на ловни ресторанти, а организаторите предлагат богата съпътсваща програма от семинари, дискусии и корпоративни презентации.
www.bvv.cz/biomass
www.bvv.cz/silva-regina

15-18 април, Верона, Италия. Vinitaly & Agrifood
 52-то издание на едно от най-големите международни изложения за вино и спиртни напитки в Европа предлага и новост – електронен онлайн каталог на изложителите с възможност за постоянна актуализация и с автоматичен превод от италиански на английски и китайски език. Организаторите очакват над 400 винопроизводители от  Италия и повече от 35 държави по света, а тази година специално внимание се отделя на китайския пазар. В рамките на Vinitaly от няколко години се провежда и специализирано изложение за качествени селскостопански храни Agrifood и богата съпътстваща програма.
www.vinitaly.com

19-21 април, Брашов, Румъния. Expowood
Международниат панаир за горско стопанство и оборудване, машини, инструменти и аксесоари за дърводобив и мебели ще се проведе за 17 поредна година и ще се фокусира върху концепциите Индустрия 4.0 с акцент върху автоматизацията и интегрирането на производствените процеси в дървообработващата промишленост. За три дни специалисти от сектора ще бъдат информирани за новите производствена тенденции, ще бъде представена широка гама от класически технологии, подходящи за малки работилници, но и за големи фабрики с интегрирано производство на мебели, прозорци, дървени къщи и други изделия от дърво.
www.expowood.ro

24-26 април, Брюксел, Белгия. Seafood Expo Global
Организаторите на Световното изложение за морски дарове и риболов са си поставили задача да подобрят миналогодишния рекорд – Експото беше посетено от 28 500 специалисти от 150 страни от бързо развиващия се световен пазар на улов, преработка и предлагане на морски дарове. Това са собственици, мениджъри на компании, търговци, производители на оборудване и опаковки, както и представители на компании от авиационната индустрия, круизните екскурзии, бързото хранене, кетърниг, хотели, ресторанти, супермаркети, болници и др. Своите продукти, оборудване и технологии представиха изложители от 79 държави.
www.seafoodexpo.com

27 април – 6 май, Люцерн, Швейцария. Luga
Организаторите на 39-ото Изложение за селско стопанство и занаяти очакват 450 изложители, на които предоставят 44 000 кв. метра изложбено пространство, над
115 000 посетители. Предлага се богата съпътстваща програма с над 300 събития – конференции, семинари, дискусии, презентации. Изложението свързва младите и старите, града и провинцията и е сред основните годишни ангажименти на много традиционни изложители и посетители.
www.luga.ch

Агрополитиката

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу проекта за споразумение за...

Пазари, борси, цени

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цената за едно яйце за Великден може да достигне до 40 стотинки, съобщават от...

Хранителна индустрия

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена, които не са по-лоши от много известни...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия