Клеранда – пакет за отличници!

От 15 юли до 15 ноември

6% по-добра цена
66 лв. обратно в бановата ви сметка за всеки пакет за
66 дка

Клеранда® е революционна технология за чисти полета и високи добиви в отглеждането на Clearfield рапица. Единственият вегетационен хербицид със силно почвено и листно действие за най-чисти полета наесен и напролет. Само с едно хербицидно третиране контролирате всички плевели, включително кръстоцветни и власатка.
Какво ви дава Клеранда®?
Клеранда® е революция в рапицата, тъй като с едно третиране контролирате всички плевели, включително и най-трудните. Комбинираното почвено и листно действие на двете активни вещества в хербицида осигурява дълъг и безотказен контрол на плевелите за чист и мощен старт на рапицата през есента и рано напролет.
Клеранда® осигурява различен механизъм на действие бла­годарение на двете си активни съставки. Това е знак за ефикасност срещу плевелите без риск от резистентност. Използването на продукти с една активна съставка създава реална предпоставка за придобиване на устойчивост на плевелите. Силно податливи на резистентност са плевели с по-прост геном като лайка, лисича опашка, врабчови чревца, мак и др. Благодарение на двете си активни вещества, притежаващи различен механизъм на действие и атакуващи плевелите в различен етап от техния метаболизъм, тази опасност при Клеранда® не съществува.
Добавянето на аджуванта ДЕШ е препоръчително, тъй като повишава ефикасността на продукта при студено време и спомага за по-добро прилепване и проникване на активните вещества.
Кои плевели контролира Клеранда®?
Клеранда® осигурява контрол едновременно на житни и широколистни плевели, включително синап, овчарска торбичка, лайка, лепка, самосевки от житни култури, ливадна власатка и невъзможния за контрол при конвенционална рапица паразит синя китка.

Решения в земеделието, които създават нови възможности за инвестиции и растеж с хибридите рапица от БАСФ

Десетки агрономи и няколко земеделски производители от област Монтана се събраха във Вълчедръм, за да се запознаят с предложенията на БАСФ за качествени есенни грижи в житните култури и ефективните хербициди, както и семената рапица, които вече немската фирма предлага на българския пазар. Домакин на срещата бе базата край градчето на „Зора Агро ООД“ на Боряна и Боян Бурчини. Специалистите на компанията представиха най-новите разработки, но и вече утвърдените в практиката продукти. Добри решения за предстоящата сеитбена компания презентираха регионалният търговски мениджър за Северозападна и Централна Северна България Цветан Личев, техническият мениджър Тодор Евтимов и търговският представител Димитър Витковски.
„Миналата есен бе топла и плевелите никнеха безпроблемно в житните култури, включително и през зимата, която почти липсваше. Забелязахме, че стопаните, които приложиха хербициди през есента, имаха по-малко главоболия през пролетта. Затова ние предложихме използването на Биатлон 4D - добре познат продукт, ефикасен през есента. Той е с изключително широк спектър за контрол на широколистни плевели в житните култури, гъвкав е за приложение“, подчерта Евтимов.
Сред предимствата му е, че може да бъде смесен с други продукти за третиране на посевите. Прилага се срещу повече от 85 плевела.
В портфолиото на БАСФ е и вегетационният селективен хербицид Палас за борба срещу житните и шикоролистните плевели.
„До неотдавна в Северна България нямаше проблем с житните плевели, но те вече са и тук. Палас е за едновременна борба срещу див овес, ветрушка, райграс, лисича опашка, власатка, овсига и много други. Той наистина покрива пълния спектър от житните плевели“, изтъкна той.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия