Кирил Павлов е Еврофермер на 2016 година

Кирил Павлов е Еврофермер на 2016 година
Евробизнесдама на годината е Севдалина Качамачкова
И Млад еврофермер Андрей Мачуганов

За 16-ти пореден път бяха връчени почетните купи на победителите в конкурса Еврофермер на годината, организиран от списание Агробизнесът. Най-успешните фермери на 2016 г. се борят за традиционните призове в три категории: Еврофермер, Евробизнесдама и Млад еврофермер. Гласуването на читателите приключи на 19 януари, като победителите бяха избрани от общо 13 номинирани земеделски производители.
На тържествена церемония в изискано столично заведение те получиха купите си лично от Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и почетен гост на събитието. Все още страдаме като че ли от липса на самочувствие, затова е нужно да има такъв конкурс, с който да покажем, че и у нас има фермери на европейско ниво, каза в приветствието си г-н Златев.

Евробизнесдама на 2016 година стана Севдалина Качамачкова, собственик на „Евро Си Комерс“- гр. Плевен. Основната дейност на фирмата е зърнопроизводство. Титлата Еврофермер и почетната купа в тази категория отидоха при Кирил Павлов, съуправител на фирма „Братя Павлови“, гр. Генерал Тошево.

Признанието Млад еврофермер на 2016 г. получи Андрей Мачуганов, търговски, експорт и маркетинг мениджър в „АЖД-АГРО“ ЕООД, гр. Летница. Той е живото доказателство, че младите хора у нас имат своя професионален шанс в земеделието. Всички номинирани в конкурса получиха медали.

 

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия