Нужна е реклама на българските месни деликатеси в чужбина

Атанас Урджанов, председател на АМБ

Атанас Урджанов има почти 20-годишен опит в областта на производството на месни продукти. Той ръководи R&D екипа на „Белла България” за месопреработката от самото създаване на холдинга през 1997 г. Атанас Урджанов е член на управителния съвет на Съюза по хранителна промишленост.
Асоциацията на месопреработвателите се утвърди като институция в годините на прехода. Какво още бихте искали да постигне това сдружаване на конкурентни компании в България?
- Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) е основана през 1994 г. от 34 фирми с финансова и организационна подкрепа на американската организация ACDI/VOCA. Днес, 23 години по-късно, в нея членуват 120 фирми, които държат около 65% от пазара на месо и месни продукти в страната.
Ние сме обединени от идеята да работим за българския месопреработвателен бранш и за популяризирането на висококачествените български деликатеси и на чуждите пазари.
В момента има инициатива на министерството на земеделието, храните и горите и на Министерството на туризма българската продукция да бъде представена в чужбина. Произведените в страната ни месни деликатеси са емблематичен представител на българската продукция и категорично биха получили позитивен отзвук и зад граница.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия