В България стъпваме на сигурен европейски пазар

Лукаш Кордош, бизнес мениджър на T-L Irrigation Co. за Европа:

Преди да стане представител на T-L Irrigation Co. за Европа, Лукаш е дилър на американската компания за Словакия. Мотивира избора си да работи за T-L Irrigation Co. в по-големи мащаби с ясна цел - решаване на проблемите на глобалното затопляне и огромната нужда от достатъчно водни ресурси, особено в аграрния сектор.
Какво е чувството да работиш за една световна компания, чест или по-скоро задължение?
Чест е да работиш за един от най-големите производители на пивотни и мобилни линейни системи за напояване. T-L са отдадени на каузата да служат на земеделските производители и се стремят да произвеждат най-добрия продукт за нуждите им, за техния успех и просперитет.
Каква е мисията на T-L Irrigation, която има 60-годишна история?
Мисията на T-L е да произвеждаме качествен и надежден продукт за нашите клиенти, които чрез него да успяват да постигат високи резултати и да стават все по-успешни, година след година.
През годините земеделието се променя, какво му предлагате днес?
Земеделието се променя всеки ден. Най-голямата промяна е в технологиите. Все повече фермери днес се стремят да управляват стопанствата си чрез телефон или компютър. Ефективността на техните ежедневни операции е много важен елемент за тях. Фермерите са изключително заети и взискателни хора, а напояването е област, в която те могат да пестят време и пари чрез управлението на оборудването от мобилен телефон. Какво се крие зад слогана на вашата компания „Като никой друг“?
Ние сме различни от всички други. Конкурентните брандове на пазара са идентични. Нужни са 380В електрическо напрежение за задвижването на системите. T-L системите са с хидростатично задвижване и са единствени по рода си сред конкурентните модели. Земеделските производители всеки ден работят с хидравлични системи по линия на прикачния инвентар, тракторите и комбайните. T-L компанията е въвела същите тези основни принципи и при създаването на техните машини, правейки ги безопасни, надеждни и опростени за работа, същевременно с най-ниски в света разходи за поддръжка. Затова T-L са Като никой друг!
Какво ви доведе в България, открихте ли точния партньор в бизнеса?
Взехме решение да стъпим и на нови пазари, сред които е и България. Като член на Европейския съюз България за нас е много важен пазар. Като пълноправен член на Съюза много административни правила и стандарти са хармонизирани, това бе и основната движеща сила да стъпим на българския пазар. Следващата важна причина беше нашата среща с Марио Лазаров, Изпълнителния директор на Римекс Технолоджийс, на която открих бъдещите възможности за развитие на това направление за българското земеделие. Нашето партньорство стъпи на джентълменско споразумение и не ми остава да кажа нищо друго, освен че Римекс е перспективна компания с конкретна визия за бъдещето и с голям потенциал за развитие.
Какви са ви очакванията от българския пазар?
Не сме тук заради конкретни очаквания, но ние силно вярваме, че предлагаме най-доброто решение за фермерите в областта на напояването. Ако в нашите сили е да помогнем на един фермер да разреши проблема с напояването, и той остане щастлив и удовлетворен от постигнатите резултати и от по-високи добиви, това означава, че нашата мисия е изпълнена.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Глобалният пазар на етерични масла расте със средногодишен темп от 8-11%

Глобалният пазар на етерични масла расте със средногодишен темп от 8-11%

Глобалният пазар на етерични масла расте със средногодишен темп от 8-11%. Това сочи анализът...

Хранителна индустрия

Румен Порожанов: Фрапантни разлики в цените на хранителните стоки са недопустими

Румен Порожанов: Фрапантни разлики в цените на хранителните стоки са недопустими

Фрапантните разлики в цените на някои хранителни стоки на нашия пазар са недопустими, заяви...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия