Лозето ли? То е благодатно и благодарно за грижите

Галина Пейчева-Митева отглежда 500 дка винени лозя, лавандула, жълта акация и бял трън, кориандър, няколко хиляди декара люцерна, постоянно затревени площи за косене, традиционните зърнени култури като пшеница и слънчоглед, памук.
С изключителна реколта от висококачествено грозде може да се похвали Галина Пейчева-Митева. От 10 години тя и семейството й отглеждат лозов масив от 500 декара в село Съединение, община Братя Даскалови. Насаждението е създадено на три етапа по мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя” между 2007 и 2009 г. по най-съвременните технологии, с модерна метална конструкция. Използван е вносен посадъчен материал, изградено е и капково напояване. Засадените сортове са мускат отонел, совиньон блан, шардоне и каберне совиньон. Лозето отговаря на най-високите стандарти в бранша и е насочено към потребностите на производителите на висококачествени вина и високоалкохолни напитки. През 2014 г., която е изключително трудна и неблагоприятна за сектора, масивът печели приза на БАСФ за най-добре стопанисвано лозе. Проблеми с реализацията на продукцията няма, гроздето се бере изцяло на ръка, в касетки, реализира се във високия ценови сегмент и се превръща в отличен краен продукт.

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin

Обявиха „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса Challenge International Du Vin

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin във Франция.За втора...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия