Против нелегалните и фалшивите продукти за растителна защита

На 12 и 13 октомври 2017 г. АРИБ (Асоциация Растителнозащитна индустрия България) беше домакин на годишната международна среща-семинар под наслов „Против нелегалните и фалшивите продукти за растителна защита. Форумът се организира с участието на ЕСРА (Европейската асоциация за растителна защита), HCPA (Националната асоциация Гърция) и AIPROM (Националната асоциация на Румъния), заедно с представители на съответните компетентни власти.
Срещата се проведе в гр. Сандански и беше открита официално от Лукаш Возниацки,  мениджър Нелегални продукти ECPA, който изложи пред аудиторията нарастващия проблем с нелегалните пестициди.
Всяка отделна страна представи своите основни партньори на национално ниво, съвместните им инициативи, постигнати резултати и бъдещи планове за действие.

Пазари, борси, цени

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

Държавната компания на Египет GASC е закупила 295,000 тона руска и украинска пшеница

САЩ закриват търговското си представителство „Пшенична асоциация” в Египет,  Причината е падане на цените,...

Хранителна индустрия

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin

Обявиха „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса Challenge International Du Vin

Обявиха  „Карнобатска Специална" за най-добра в конкурса  Challenge International Du Vin във Франция.За втора...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия