Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и дринк и Сихре

Над 450 фирми  представиха свои продукти в залите на Интер Експо Център в началото на ноември. В София се събраха представители на бизнеса от 80 държави. Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и дринк и Сихре направиха наистина най-голямото бизнес събитие в столицата за 2017 г.
Сред официалните гости на събитието беше омбудсманът на Република България Мая Манолова, която при откриване на събитието каза: „Самият факт, че едно от изложенията – Булпек, е 24-то поред, е доказателство за авторитета и престижа на това изложение. Сигурна съм, че всички участници ще могат да си сверят часовника, да видят най-новото в иновациите и технологиите, да срещнат нови бизнес партньори и което е най-важното - да намерят нови клиенти и нови потребители.“
 Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, заяви, че тази година е изключително важна за изложенията, защото те вече са европейски. Всички изложители са търсени от европейски и световни търговци. Кукушева припомни, че зад щандове стоят искрените представители на бранша, хора с открит бизнес, плащащи данъци.
За поредна година Интер Експо Център и пет браншови организации - Асоциацията на месопреработвателите в България, Асоциацията на млекопреработвателите в България, Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Националната лозаро-винарска камара и Националната асоциация „Хотел Ресторант Кафетерия, обединиха усилия и създадоха условия за модерен агробизнес.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия