Болцано обича ябълките

София - Болцано
Interpoma, единственото международно търговско изложение, посветено на ябълката, ще се състои от 15 до 17 ноември под мотото „Болцано обича ябълките“. Изложението посреща гости от цял свят с програма от събития и тематични инициативи, които ще се състоят на цялата територия на град Болцано, разположен в италианския Южен Тирол, на север от Бергамо, Верона и Тревизо.
Организаторите предлагат на участниците и гостите специална програма с вечерни мероприятия, тематични изложби и дегустации на продукти от ябълки, включващи многобройни предприятия от целия град, сред които ресторанти и хотели, както и барове и сладкарници.
Интерпома е голямо събитие, което привлича в Болцано 20 000 посетители от над 70 страни по света, а присъствието на 500 предприятия прави Южен Тирол уникален пазар за сектора на ябълките. С програмата си „Болцано обича ябълките” Интерпома предлага на гостите уникален опит за тяхното бизнес пътуване, което им дава възможност да се наслаждават на инициативи из целия град.
Между минало, настояще и бъдеще
Interpoma 2018 ще представи на посетителите си пътуване през историята на ябълката с изложба, която започва с произхода на ябълката в Казахстан, обяснява новите възможности за преработка и предлага поглед върху технологиите на бъдещето.
За пръв път Interpoma тази година разполага с площ в павилиона, където посетителите могат да вкусят продукти, произведени от ябълки. Изследователският център по земеделие и горско стопанство в Лаймбург представя иновативни ябълкови сокове, придружени с дегустации и оценки на сайдери, организирани от неговата лаборатория. VOG PRODUCTS, производител на натурални съставки за хранително-вкусовата промишленост, поставя акцента върху ябълковия сок със специална секция, посветена на продуктите „Pink Lady”; в партньорство с фермерските празници на Red Rooster фермите Ausserloretzhof и Gasserhof и дестилерията Knöspele представят своите продукти като консерви и алкохолни напитки, разработени на базата на древни и традиционни рецепти.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Fanaost е най-доброто сирене, отличено  на престижния международен конкурс  World Cheese Awards

Fanaost е най-доброто сирене, отличено на престижния международен конкурс World Cheese Awards

Норвежко сирене от типа Gауда e короновано за най-добро сирене по време на престижния...

Хранителна индустрия

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните  спря от разпространение в търговската мрежа спанака със съмнение,...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия