Земеделието – едно прецизно и добре обмислено решение

Димитър Чолаков е наистина млад земеделски производите л. Той е от Павликени и е само на 18 години! Регистрирал се е тази година, защото никога не му е минавало през ума и не e правил планове да се занимава с нещо друго. А това е така, защото всичките му намерения и мечти са свързани само с нивите, колкото и странно да звучи подобно изявление за повечето негови връстници. С младия зърнопроизводител си говорим за изтеклата и новата стопанска година, за неговите планове, за възможностите, които предоставя секторът, и за необходимите промени.

Защо решихте да се занимавате със земеделие?
- Твърдя, че нямах алтернатива, но не го казвам в онзи другия, лошия смисъл. Отраснал съм покрай агробизнеса. Откакто се помня, родителите ми се занимават със зърнопроизводство. Всичките си лета прекарвах на полето сред житата и царевицата.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия