ЕВРОФЕРМЕР 2017 / ЕВРОБИЗНЕСДАМА 2017 / МЛАД ЕВРОФЕРМЕР 2017

На прага на новата година е време за равносметка. Затова и ние се заемаме със своята задача да пресметнем кого и какво сме ви представяли през дванайсетте месеца. Защото нашите герои са ни скъпи, но както повелява традицията, сред тях вие трябва да изберете своя фаворит. Те вече са победители, тъй като са постигнали много в агробизнеса, където успяват и се справят за отличен. А агробизнесът отстрани изглежда особено привлекателен. Но дали е така?!
Някога моят дядо, който беше природно интелигентен и изключително умен човек, научен основно от живота, често припомняше стара мъдрост – земеделието е проста работа, но не е за прости хора. И това е многократно доказано през годините, а нашите герои са най-ярките примери в тази посока.
От тях има какво да научим всички. В земеделието заплатите растат през последната година. Износът на отрасъла нараства главно заради доставките в страните от Европейския съюз. Увеличават се разходите за закупуване на дълготрайни материални активи. Зърнените култури продължават да заемат една трета от селскостопанската продукция, което всъщност е най-големият дял. Според нашите герои земеделието е труден, но печеливш отрасъл. И до един правят уточнението, че не бива да се жалят трудът и средствата. Жизненоважни са иновациите, което прави тази сфера особено перспективна. Но земеделието е и ключов отрасъл, от който зависят потребностите, без които не може да оцелеем и които са важни енергийни източници, убедени са всички те.
А ето ги и вашите наши фаворити - кликни тук за преглед

Кликнете тук за да гласувате за вашия фаворит

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия