ОСП - във фокуса на срещите

Бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2020 г., нейното опростяване и модернизиране беше основна тема в официалните срещи на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на „Зелена седмица“ в Берлин. Веднага след официалното откриване на българската палата той проведе над десет срещи с негови колеги. ”Зелената седмица“ освен панаир на храни от цял свят е и арена на важни и ползотворни разговори и контакти в сферата на земеделието.
Министър Порожанов се срещна с унгарския министър Шандор Фазекаш. Двамата обсъдиха теми като запазване на директните плащания и обвързаната подкрепа, както и сближаването на нивата на подпомагане в старите и по-новите членки на ЕС.
ОСП беше във фокуса и на разговора на българския земеделски министър с финландския му колега Джари Леппа. Двамата се съгласиха, че е нужен по-конкретен и ясен дебат за бъдещето на аграрната политика на ЕС и облекчаване на бюрокрацията.
Министърът посрещна на българския щанд още холандския вицепремиер и министър на земеделието Карола Схаутен. Гост в българската палата беше и монголският министър на храните, земеделието и леката промишленост Батжаргал Батзориг, който отправи молба нови български технологии в земеделието да достигнат Монголия, както и за обучение на техни аграрни специалисти у нас.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия