Аграрни изложения в Европа през март 2018 г.

1-4 март, Пиаченца, Италия.
Seminat
Изложба за семена, селскостопански и декоративни растения, оборудване. Изложители са представители на секторите цветарство, градинарство и зеленчукопроизводство. Изложението е насочено към крайните потребители, като им дава възможност да закупят растения, продукти и оборудване в началото на сезона, а на изложителите дава възможност да развиват важни контакти и да реализират продажби.
www.seminat.it
3-4 март, Люблин, Полша.

Agro Park
Единадесетото издание на селскостопанския панаир по традиция ще въведе фермерите в новия сезон, показвайки най-новите тенденции и технологични нововъведения в сектора. На изложбена площ от 3000 кв. м организаторите ще предложат интересна програма за специалистите. Очакват се около 250 компании от цяла Европа, които ще представят най-новата си продукция, като акцентът тази година са тракторите. Вече 20 марки агротехника са потвърдили участие.
www.agropark.pl

6-8 март, Венрай, Холандия.
LIV-Landbouwdagen Intensieve Veehouderij
Осмото издание на Международните земеделски дни на животновъдството събира на едно място птицевъди, свиневъди и говедовъди. Очакват се над 300 изложители от Холандия, Германия и Белгия. По време на тазгодишните LIV са предвидени семинари и презентации за индустриалното животновъдство, на които ще бъдат представени най-новите тенденции, както и други теми в сектора. В неформална обстановка се обменят идеи и се полагат основите на нови бизнес споразумения.
https://booking.evenementenhal.nl/en/ven-2018/venray

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия