Хотел „Севтополис“ - уют, комфорт, професионализъм и вежливост

Димитрина и Димитър Катранджиеви са земеделски производители от Добруджа. Семейството обработва около 50 хиляди декара земя в околностите на добричкото село Спасово, а в зърнопроизводството е включена цялата фамилия. Отглежданите култури са предимно пшеница, царевица, слънчоглед. Стопанството разполага със зеленчукова и овощна градина, лозе. Катранджиеви са собственици на тризвезден хотел на морския бряг в Крапец. За Димитър хората казват, че е сред пионерите на модерното земеделие. Занимава се със селско стопанство повече от половин век. Бил е председател на Асоциацията на зърнопроизводителите десет години. На плещите на Димитрина лежат грижите за хотела. Тя организира културните прояви и лично посреща гостите си. От няколко години семейство Катранджиеви редовно посещава хотел „СЕВТОПОЛИС - Балнео и СПА” в Павел баня. Отсядат там редовно в два различни сезона.
Поне два пъти в годината Димитър и Димитрина Катранджиеви пътуват до Павел баня и се възползват от услугите на хотел „СЕВТОПОЛИС - Балнео и СПА“. Предпочитат курорта заради лековитите минерални води и мекия климат, но не само. Отсядат в хотел „Севтополис“, защото предлаганите условия са изключителни във всяко отношение. Оздравителният му център е на световно равнище, а за уменията и квалификацията на специалистите Димитър и Димитрина просто нямат думи.

Доказани в практиката решения за отличен контрол на болести при житни култури

През последните години агротехниката при всички култури става все по-интензивна и прецизна и земеделските производители имат достъп до много повече информация и възможности, за да развиват едно по-модерно и печелившо земеделие.
Все повече очакванията на земеделските производители са свързани с професионално отношение, добра ефективност и икономическа изгода.
За да задоволи тези очаквания, през 2018 г. ДюПон предлага цялостна програма за опазване на житните култури от болести. За да можем да се съобразим със специфичните особености на всяко поле, като вземем под внимание климатичните условия, инфекциозния натиск, както и степента на интензивност на отглеждане, ние предлагаме 4 фунгицида - Аканто™/Акапела™ 250 СК, Аканто™ Плюс, Кредо™/Плинкер® 600 СК и новото предложение за 2018 г. - Сиелекс™. Два от фунгицидите - Аканто™ 250 СК и Сиелекс™, се предлагат в пакет, като всеки земеделски производител, който го закупи, получава по-добра цена.

Пакетни комбинации за всякакви ситуации от БАСФ

Гъвкавост в избора и изгодни комбинации са новите акценти в оферта 2018 на БАСФ. За поредна година компанията потвърждава, че подкрепя българското земеделие с атрактивни промоционални предложения.
В житни култури предложенията не са сведени до няколко продукта, а възможността за избор на висок клас растителна защита на изгодна цена е валидна за всички. При комбиниране на два или повече продукта за една и съща площ получавате 10% по-ниска цена. Това се отнася за доказаните фунгициди – Танго Супер, Дует Ултра, Озирис, Алегро, Диамант Макс, както и за бъдещето днес в растителната защита – Приаксор. Промоцията в Капало е отново с ваучер, но сумата е вече двойна. При закупуване на 20 л. Капало с друг продукт на БАСФ в житни култури за същите декари получавате 100 лв. обратно във вашия портфейл. Промоцията включва също новия ГОЛЯМ хербицид Биатлон 4Д, както и Дерби Супер Едно, и Палас. Това означава, че вие разполагате с пълната свобода да създадете свои пакети с продукти, които да бъдат индивидуално съобразени с вашите нужди и планираните добиви.
Атрактивните промоционални предложения несъмнено за пореден път доказват защо БАСФ е компанията, която вече 10 години е пазарен лидер. Това несъмнено се дължи на отдадеността за предоставяне на топ продукти на изгодни цени. Производителите, които заложат, на която и да е комбинация от продукти, знаят, че техните посеви ще бъдат по-чисти и по-здрави. Това е първата стъпка в гарантиране на инвестицията, по-успешно управление на риска и поставяне на основата за по-високи добиви и печалби.

Синджента – атрактивни решения за житни култури

Началото на сезон 2018 год. е поставено, а доброто планиране на технологията за растителна защита стои в основата на високите резултати. Оптимизиране на разходите, продукти с добра ефикасност и висока възръщаемост са ключови за успеха.
В житни култури Синджента предлага доказани в практиката, водещи продукти, както и нови иновативни решения. Офертата на Синджента за 2018 е изключително атрактивна.
При фунгицидите предлагаме универсален пакет, който да може да се прилага при всякакви условия: Чероки + Артеа. Чероки - най-новият трикомпонентен фунгицид, който осигурява безкомпромисна защита от болести, и Артеа - рентабилният фунгицид, който пасва във всякакви условия. Чероки осигурява отличен ефект срещу всички най-важни болести с няколко нива на защита и газова фаза. Гъвкавата доза (133 мл; 200 мл) и гъвкавият момент на приложение правят продукта приложим през всички фази, през които житните се нападат от болести. Артеа е предпочитаният фунгицид на Синджента, който осигурява надеждно лечебно и предпазно действие срещу всички болести. Фунгицидният пакет ще се предлага с 5 % отстъпка през 2018 г.
Новото предложение при фунгициди е Амистар Опти - оптималният фунгицид. Фунгицидът осигурява ДВЕ нива на надеждна защита срещу болести и ДВОЕН физиологичен ефект. Амистар Опти съчетава в себе си и две иновативни технологии - доказаната Amistar technology, която защитава растението отвътре, и SuperWeatherStick - патентована формулация, която защитава растението отвън. Фунгицидът има дълго последействие след приложение, като предпазва новия прираст след третиране.

Супер Добиви със Супер Премия в Добрич

По-добра печалба с високоолеиновите слънчогледи на Синджента
През изминалата година се сблъскахме с много пазарни предизвикателства и ниски изкупни цени на слънчогледова продукция. В години като тази, високоолеиновите хибриди на Синджента са най-доброто решение за подобряване на приходите от слънчоглед. През 2017 г. голям брой земеделски производители от регион Добрич решиха да се доверят на Таленто, Експерто и Грация и хибридите им се отблагодариха по най-добрия начин – със супер добив и супер премия.
В село Паскалево, обл. Добрич фирма Био ООД заложи на пълна технология на Синджента. На поле от 600 дка, изборът попадна върху високоолеиновите Експерто и Таленто. За летящ старт на слънчогледа помогна почвеният хербицид с най-дълго последействие - Гардоприм Плюс Голд.
Впоследствие бе използван и Листего за трудните и опасни плевели бутрак и паламида.
Във фаза бутон, за защита от всички болести, които имат негативен ефект върху добивите и маслеността на слънчогледа, бе използван най-новият фунгицид на Синджента. Амистар Голд съдържа две активни вещества с различен механизъм на действие, а оттам и предпазното и лечебно действие на продукта.
Пълната технология на Синджента доведе до резулати от 370 кг на декар и значително превъзходство над конкурентни семена и технологии.
Подобни резултати имаше и при земеделската кооперация в село Бенковски, обл. Добрич – там кантарът показа 380 кг среден добив от 1000 дка площ.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия