Супер Добиви със Супер Премия в Добрич

По-добра печалба с високоолеиновите слънчогледи на Синджента
През изминалата година се сблъскахме с много пазарни предизвикателства и ниски изкупни цени на слънчогледова продукция. В години като тази, високоолеиновите хибриди на Синджента са най-доброто решение за подобряване на приходите от слънчоглед. През 2017 г. голям брой земеделски производители от регион Добрич решиха да се доверят на Таленто, Експерто и Грация и хибридите им се отблагодариха по най-добрия начин – със супер добив и супер премия.
В село Паскалево, обл. Добрич фирма Био ООД заложи на пълна технология на Синджента. На поле от 600 дка, изборът попадна върху високоолеиновите Експерто и Таленто. За летящ старт на слънчогледа помогна почвеният хербицид с най-дълго последействие - Гардоприм Плюс Голд.
Впоследствие бе използван и Листего за трудните и опасни плевели бутрак и паламида.
Във фаза бутон, за защита от всички болести, които имат негативен ефект върху добивите и маслеността на слънчогледа, бе използван най-новият фунгицид на Синджента. Амистар Голд съдържа две активни вещества с различен механизъм на действие, а оттам и предпазното и лечебно действие на продукта.
Пълната технология на Синджента доведе до резулати от 370 кг на декар и значително превъзходство над конкурентни семена и технологии.
Подобни резултати имаше и при земеделската кооперация в село Бенковски, обл. Добрич – там кантарът показа 380 кг среден добив от 1000 дка площ.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия