Kverneland Turbo: култиваторът за всички сезони в навесна версия!

След успешното представяне на прикачния вариант с работни ширини от 6,5 м и 8 м Kverneland допълва гамата си с 5 навесни модела с твърда рама и ширини 3,0 м и 3,5 м и 4 м, 5 м и 6 м в сгъваема версия.
Turbo може да се използва през всички сезони за работа при дълбочина от 3 см до 20 см: през пролетта за култивация на почвата след зимата (за да се изсуши) или унищожаване на тревната растителност, през лятото за култивация на стърнище след жътва (първична или вторична обработка), а през есента/зимата за подготовка на почвата преди сеитба.

Kverneland с фокус върху smart технологиите

В  рамките на два дни в Северна Холандия Kverneland представи пред европейски журналисти от 23 страни новостите, които ще изложи на Agritechnica в Хановер тази година.
Новата сеялка Optima SX осигурява максимална производителност и ефективност
С прецизното си полагане на семената при скорости до 18 км/ч, сеялката Optima TFprofi е до 50% по-ефективна!
Изцяло обновената сеялка от утвърдената серия Optima гарантира прецизност и качество на сеитбата при 18км/ч. Всъщност, с новата изсяваща система работеща под налягане, инженерите на Kverneland въвеждат една изцяло нова технология в Optima SX. Семената се изстрелват с въздушна струя с до 70 км/ч в браздата, а мекото придържащо колело предпазва деликатните семена.
„Предизвикателството е да се ускори процеса на сеитба, като същевременно семеполагането е възможно най-прецизно за да е равномерно развитието на всички растения при сеитба на царевица, цвекло, боб и слънчоглед. С новия високоскоростен изсяващ апарат Optima SX поддържаме най-високите стандарти за прецизно изсяване, като същевременно увеличаваме производителността с до 50%" обяснява Constantin Homann, Продуктов специалист за прецизни сеялки.

Агрополитиката

VIII годишна научна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие” се проведе в Шумен

VIII годишна научна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие” се проведе в Шумен

VIII-та годишна научна конференция с международно участие „Иновации в аграрната...

Пазари, борси, цени

Реколтата от грозде тази година е много добра - и за белите, и за червените сортове

Реколтата от грозде тази година е много добра - и за белите, и за червените сортове

Най-добрата реколта за последните пет години отчитат винопроизводителите. Според бранша всички сортове са с...

Хранителна индустрия

Kамилско мляко с женшен и чипс с вкус на мента са сред новостите на изложението "Ануга"

Kамилско мляко с женшен и чипс с вкус на мента са сред новостите на изложението "Ануга"

Kамилско мляко с женшен и веганска риба тон бяха представени на най-голямото в света...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия