GYRAX

РАЗПРЪСКВАЧИ НА ТОР
Разпръсквачите на тор GYRAX EDHV могат да бъдат оборудвани с новата двойна прибираща се врата на гилотината.
Целта на тази врата е да сведе до минимум общата височина на уреда, като същевременно осигури по-голяма работна повърхност на разпръскващите елементи. Това ново отварящо устройство е обект на патентна заявка. По-ниската работна височина, когато вратата е отворена, значително намалява риска от закачване на клони по време на маневрите. Намалява се и рискът да се закачат огражденията между отделните парцели. Въздействието на отварящата се повърхност на нивото на разпръскващите елементи оптимизира директно обема на уреда и степента на оползотворяването му. По този начин, с по-висока и следователно по-обемна кутия, потребителят ще съкрати пътя от мястото за съхранение до мястото на приложение. Насочването на различните елементи остава елементарно, за да гарантира добро функциониране във времето, и то независимо от приложените продукти. Движенията се осигуряват от хидравлични цилиндри, управлявани от потребителя или от автоматизацията на управ­лението.

EMILY

РАЗТОВАРАЧ ЗА СИЛОЗИ
EMILY разработва ново приспособление за рязане на силаж: Scie'Rex, патентована мобилна фреза за силаж. Scie'Rex позволява работа с обхват до 2,60 m. Подходящ е в обхвата на кофата за силаж Dis'Fib и реже всички видове силаж (царевичен, тревен, дълъг тревен, направен с фуражен вагон, кръгла бала силаж и др.).
С това оборудване са свързани два патента:
- Подвижният дефлектор задържа фуража назад по време на рязане и помага на кофата да остане компактна по време на разпределението.
- Soft Control System достига до пет инверсии на посоката на рязане на секунда. Само с една двойно действаща макара „Soft Control Sytem“ управлява синхронизацията на държача на режещото острие и обръщането на посоката на рязане. Посоката на рязане се обръща бързо и натискът върху хидравличната верига е ограничен.
Основните предимства за потребителите са:
- Качеството на силажа
- По-голямо количество разтоварен силаж.

BIG DUTCHMAN INTERNATIONAL - BUSINESS UNIT: EGG & POULTRY

За PickPuck
ОБОРУДВАНЕ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ФУРАЖА
PickPuck занимава кокошките и им създава активност, за да останат постоянно заети. Всъщност продуктът отчита естественото поведение на животното при търсене на фураж. Върху подвижна тръба се окачва люлееща се плоча с груба повърхност с атрактивна храна като пшеница. Когато една кокошка кацне на плочата или я побутва отстрани, движението освобождава малко количество фураж, който кокошките могат да кълват. Специално покритата повърхност на плочата помага също така клюнът да бъде в естествено положение.

BIONALAN

МЕХАНИЧНО ОБОРУДВАНЕ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПЛЕВЕЛИ
Косачката Bionalan позволява извличане на плевели, които израстват бързо (раковина, див овес и др.) над посева. Проблемът в земеделието е, че поне 80% от семената на плевелите поникват преди основния посев, така че интегралната система позволява пълното им извличане, за да се намали употребата на продукти за растителна защита.
Понастоящем машината се подобрява, за да се намалят следите на колелата. Моделът 24 M трябва да бъде пуснат на пазара следващата пролет.

При носителите на приза Innov'Space 2017

Рен - София
Право на участие в Innov'Space 2017 имаха директните изложители и съизложителите в SPACE 2017 - Изложителите можеха да излагат един или два продукта, оборудване или услуги или две серии на един продукт или оборудване, които включват няколко модела.
 Изложените продукти трябваше да бъдат част от номенклатурата на SPACE и да не са били излагани в селскостопанска изложба във Франция преди 01.07.2017 г.
Наградите на Innov'Space се класифицират в две категории - Категория «1 звезда» и Категория «2 звезди», въз основа на нивото на интерес към продукта, оборудването или услугата от страна на животновъдите или крайните потребители и нивото на нововъведения в сравнение с вече съществуващите продуктови гами на пазара.
 Журито на конкурса включва представители на земеделските камари, техническите институти (IFIP, ITAVI, Breeding Institute), INRA (Френски национален институт за селскостопански изследвания), IRSTEA, INPI (Френски институт за патентни права), ветеринари, фермери и журналисти от специализираната преса.

Агрополитиката

VIII годишна научна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие” се проведе в Шумен

VIII годишна научна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие” се проведе в Шумен

VIII-та годишна научна конференция с международно участие „Иновации в аграрната...

Пазари, борси, цени

Реколтата от грозде тази година е много добра - и за белите, и за червените сортове

Реколтата от грозде тази година е много добра - и за белите, и за червените сортове

Най-добрата реколта за последните пет години отчитат винопроизводителите. Според бранша всички сортове са с...

Хранителна индустрия

Kамилско мляко с женшен и чипс с вкус на мента са сред новостите на изложението "Ануга"

Kамилско мляко с женшен и чипс с вкус на мента са сред новостите на изложението "Ануга"

Kамилско мляко с женшен и веганска риба тон бяха представени на най-голямото в света...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия