Два СВЕТОВНИ РЕКОРДА ОТ AGRIFAC през 2017

AGRIFAC CONDOR ENDURANCE ПОСТАВИ НОВ СВЕТОВЕН РЕКОРД ПО ПРЕЦИЗНО ПРЪСКАНЕ
Agrifac доказа за пореден път своята глобална лидерска позиция в производството на самоходни пръскачки за растителна защита.
Компанията счупи всички досегашни рекорди за пръскане, като реализира качествено пръскане на 26 368 дка в рамките на 24 ч.
Така бе подобрен предишният рекорд от 25 500 дка за 24 ч.
Рекордът бе поставен в зърнопроизводствено стопанство в Западна Австралия, където участниците станаха свидетели на прецизно пръскане при норматив от близо 1100 декара на час! В рамките на рекорда бе поставен и друг рекорд - в един от часовете на пръскането бе приложен препарат за растителна защита върху рекордните 1507 дка/ч.
Новият световен рекорд бе поставен със самоходна пръскачка Agrifac Condor Endurance с работен захват на пръскащите щанги от 48 метра и допълнителна система HighTechAirPlus, която икономисва използваната при пръскане вода. Тази иновативна система осигурява компютърен контрол на променлива норма на литър за декар и контрол на размера на капките от кабината на оператора. Постигането на новия рекорд се реализира, въпреки че теренът бе на места много неравен, а освен това бяха налице по малко, но от всички често срещани препятствия: електрически стълбове, дървета, остри завои, странични наклони и редица неравности, отбелязаха организаторите от Agrifac.

Agrifac отива по-далеч от създаване на един продукт. Agrifac гради начин на живот

Идеята за производството на питателна и безопасна храна завладява света. С повечето наши последни разработки ние възнамеряваме да подпомогнем селското стопанство да произвежда дори и повече, отколкото е необходимо, продукти за изхранване на света. Тази стратегия е нещо повече от производство на един продукт: С Agrifac ние предлагаме нов начин на живот.
Част от тази стратегия е изграждането на напълно ново производствено хале, кинозали за обучения и офиси. Този нов проект ще се превърне в гореща точка за растителна защита на бъдещето.
BREEAM
Новата сграда ще бъде пример как околната среда, устойчивостта, енергийните ресурси и жизнената среда се подкрепят взаимно. Изискванията, определени от Agrifac, достигат най-високата оценка на международно признатия отличителен белег за устойчивост за дизайн - BREEAM. Сградата е устойчива, енергийно ефективна, прозрачна, отворена, красива и приятна за работа.
На 2 декември 2016 г. Guerric Ballu CEO на Exel Industries Group и 7-годишният Joey Smit, победител в конкурса за най-младите фенове на Agrifac, положиха основния камък на новата сграда в присъствието на много служители, клиенти, дилъри, архитекти и заинтересовани строителни фирми, представители на националната и местната власт и медиите. Това не беше просто празничен момент. Изпълнителният директор на Agrifac Peter Millenaar също така очерта посоката, в която би искал да отиде заедно с всички, които се присъединяват към визията на Agrifac. Agrifac е пълен с амбиции. Peter Millenaar очерта ясна представа за ролята, която Agrifac иска да играе в селското стопанство, в технологиите и иновациите и в обществото:

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия