Agrifac отива по-далеч от създаване на един продукт. Agrifac гради начин на живот

Идеята за производството на питателна и безопасна храна завладява света. С повечето наши последни разработки ние възнамеряваме да подпомогнем селското стопанство да произвежда дори и повече, отколкото е необходимо, продукти за изхранване на света. Тази стратегия е нещо повече от производство на един продукт: С Agrifac ние предлагаме нов начин на живот.
Част от тази стратегия е изграждането на напълно ново производствено хале, кинозали за обучения и офиси. Този нов проект ще се превърне в гореща точка за растителна защита на бъдещето.
BREEAM
Новата сграда ще бъде пример как околната среда, устойчивостта, енергийните ресурси и жизнената среда се подкрепят взаимно. Изискванията, определени от Agrifac, достигат най-високата оценка на международно признатия отличителен белег за устойчивост за дизайн - BREEAM. Сградата е устойчива, енергийно ефективна, прозрачна, отворена, красива и приятна за работа.
На 2 декември 2016 г. Guerric Ballu CEO на Exel Industries Group и 7-годишният Joey Smit, победител в конкурса за най-младите фенове на Agrifac, положиха основния камък на новата сграда в присъствието на много служители, клиенти, дилъри, архитекти и заинтересовани строителни фирми, представители на националната и местната власт и медиите. Това не беше просто празничен момент. Изпълнителният директор на Agrifac Peter Millenaar също така очерта посоката, в която би искал да отиде заедно с всички, които се присъединяват към визията на Agrifac. Agrifac е пълен с амбиции. Peter Millenaar очерта ясна представа за ролята, която Agrifac иска да играе в селското стопанство, в технологиите и иновациите и в обществото:

"Като компания искаме да направим света по-красив всеки ден, като вдъхновяваме, улесняваме, свързваме и постоянно наблюдаваме отблизо устойчивото бъдеще."
Това не само ще доведе до добавена стойност за клиента, но и за други заинтересовани страни във веригата, които подкрепят нашата визия, заключи Peter Millenaar.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Румен Порожанов: Посланията от Шестата национална среща на земеделските производители ще отекват във времето

Земеделието е водещият бизнес в страна. Министерството на земеделието има...

Пазари, борси, цени

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на „Винария 2018“

Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на  „Винария 2018“....

Хранителна индустрия

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово създаде уникален сорт сусам

Институтът по растителни и генетични ресурси - Садово, създаде уникален сорт сусам, който може...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия