Ерик и Матсин Уотсън са прибрали по 16.791 тона жито от хектар

Рекордьорите от Нова Зеландия са горди собственици на Agrifac Condor

Земеделските производители Ерик и Матсин Уотсън от регион Кентърбъри, Нова Зеландия, поставили нов световен рекорд по добив на пшеница за 2017 г. - по 16.791 тона от хектар, благодарение и на приложена високоефективна растителна защита през цялата година със самоходната пръскачка Agrifac Condor.
От 4 години Ерик е горд собственик на Agrifac Condor, оборудвана със системата HighTechAirPlus, която позволява качествено пръскане с по-малко количество вода.
Това удължава полезното време за пръскане, като за час се обработват по-големи земеделски площи в сравнение с други пръскачки.
Ерик Уотсън споделя:
 В момента самият аз осъществявам пръскането на площите. Харесва ми да пръскам, но не и да харча пари за агрохимия. Това е начин да се види и оцени производството на зърно, затова тази ангажираност наистина ми харесва. Самоходната пръскачка Agrifac Condor е много хубава машина за работа в зърнопроизводството.
След като Ерик Уотсън разбира, че е поставил нов световен рекорд по добив на пшеница, веднага инвестира в нова самоходна пръскачка Agrifac Condor Endurance с работен обхват на пръскащите щанги 48 метра.
Тази пръскачка зърнопроизводителят използва не само за растителна защита, но и за прилагане на течни листни торове.
 Капацитетът на новата машина е много важен в някои критични дни, когато се налага постоянна работа при ограничено време. Така наскоро приложихме растителна защита в рамките на един ден на площ от над 2000 декара”, обяснява Ерик Уотсън.
Condor Endurance е най-голямата пръскачка от серията Condor. Оборудвана е с 8000-литров резервоар, а в комбинация със системата HighTechAirPlus осигурява върхова производителност при намалена нужда от вода.
Освен световния рекорд по добив на пшеница в Нова Зеландия, Agrifac остава водещ бранд при световните рекорди в пръскането. Каролин, Тони и Брендън Мейсън осъществиха лятно пръскане с Condor Endurance на 2638 ха за 24 часа. Другият световен рекорд също е поставен от самоходна пръскачка Agrifac -  1507 дка само за един час.

Повече информация, технически детайли и консултация за самоходните пръскачки Agrifac Condor можете да получите от официалния вносител за България – „Римекс Технолоджийс“
тел. 0879 999 990; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия