Производство на шафран в България вече се радва на огромни успехи

Производство на шафран в България вече се радва на огромни успехи и дори служи за пример на други държави.
Делегация от Чили пристигна в Родопите, за да проучи как се справят родните производители. Целта е опитът от България да бъде приложен в южноамериканската страна.Производителите на шафран у нас вече са близо 5000. Отглеждането на тази нова за страната ни култура е лесно, а приходите са огромни.
Заради отличните резултати, чилийците са решили да се учат от българите, а не от традиционните производители на шафран.Тяхното Министерство на земеделието отпуска 4 млн. долара за развиване на мрежа от малки производители. У нас субсидии за отглеждането на шафран засега няма.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия