Производство на шафран в България вече се радва на огромни успехи

Производство на шафран в България вече се радва на огромни успехи и дори служи за пример на други държави.
Делегация от Чили пристигна в Родопите, за да проучи как се справят родните производители. Целта е опитът от България да бъде приложен в южноамериканската страна.Производителите на шафран у нас вече са близо 5000. Отглеждането на тази нова за страната ни култура е лесно, а приходите са огромни.
Заради отличните резултати, чилийците са решили да се учат от българите, а не от традиционните производители на шафран.Тяхното Министерство на земеделието отпуска 4 млн. долара за развиване на мрежа от малки производители. У нас субсидии за отглеждането на шафран засега няма.

Агрополитиката

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Румен Порожанов: Искам коректни отношения със земеделския бранш

Искам коректни отношения със земеделския бранш. Заедно да си направим...

Пазари, борси, цени

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

„Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел

Великотърновската пивоварна „Бритос” пуска на пазара нов вид бира с пет вида хмел. Тя...

Хранителна индустрия

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Зам.-министър Цветан Димитров откри 68-та среща на Консултативния съвет на Европейския орган по безопасност на храните

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров откри  68-та среща на Консултативния съвет на...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия