Aкцентът на Шестата Националната среща на земеделските производители ще бъде дебатът по поземлените отношения

Aкцентът на Шестата Националната среща на земеделските производители ще бъде дебатът по поземлените отношения, компенсаторните мерки, ПРСР, както и зърнените пазари. Срещата ще протече под мотото „Обединени за нашето бъдеще“. Събитието отново ще събере на едно място високопоставени гости и стотици земеделски производители. В дискусията ще се включи Чеслав Шекерски, председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент.
По покана на председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов в най-мащабния форум за родното земеделие ще вземат участие председателят на земеделската комисия към Народното събрание Десислава Танева и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Живко Живков. Гости на срещата са също така евродепутатът Владимир Уручев, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП. Генерална дирекция АГРИ към ЕК ще бъде представена от нейния заместник-директор – Михаил Думитру.
Министър Порожанов ще даде официалния старт на най-очакваното от земеделската общност събитие. Той ще представи приоритетите на българското председателство. Дискусиите ще започнат с панела, в който ще бъде обсъдено бъдещето на ОСП и промените в настоящия програмен период. Таваните на плащане и изравняването на субсидиите между стари и нови страни членки на ЕС, обвързаната подкрепа, новата „зелена“ архитектура и ПРСР ще бъдат разисквани.

Агрополитиката

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

Земеделският сектор става все по-привлекателен, заяви министърът на земеделието и...

Пазари, борси, цени

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

Поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса прогнозират...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия