С 30 % ще намалеят структурните фондове на Европейския съюз след излизането на Великобритания от ЕС

С 30 % ще намалеят структурните фондове на Европейския съюз след излизането на Великобритания от ЕС. Това показват различните сценарии след напускането на Великобритания, заяви евродепутатът Искра Михайлова
Великобритания е сред страните членки, които внасят повече, отколкото получават. Напускането и ще се отрази негативно на земеделието в България Страната допринася много за общия бюджет, но през 2019-2020 година очакванията са да не влязат около 8.714 млрд. евро. Под формата на директни плащания са предвидени според финансовата рамка до 2020 година 38 млрд. евро, да бъдат разделени и изплатени на страните членки през 2019. Така с липсите от вноската на Великобритания между останалите държави в Европейския съюз ще бъдат разпределени само 30 млрд. евро
Статистическите данни показват, че за една година Великобритания е внесла в касата на Евросъюза 11,324 млрд. евро, в същото време е получила само 6,98 млрд. евро. Като база за сравнение, друг основен донор е Германия, която за същата година е вкарала в съюза 26 млрд. евро, а е придобила от него 11 млрд.
Комисар Йотингер има доста по-умерени очаквания. Според него, с повишаването на размера на вноската на страните-членки, на 50% ще редуцира намаляването на бюджета от излизането на Великобритания.

Агрополитиката

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу свободната търговия между ЕС и Меркосур

Селскостопанските производители във Франция протестират срещу проекта за споразумение за...

Пазари, борси, цени

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цените на яйцата по Великден може да достигнат до 40 стотинки

Цената за едно яйце за Великден може да достигне до 40 стотинки, съобщават от...

Хранителна индустрия

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

ДКСБ:Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена

Престижните фирми на пазара предлагат добри сирена, които не са по-лоши от много известни...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия