С 30 % ще намалеят структурните фондове на Европейския съюз след излизането на Великобритания от ЕС

С 30 % ще намалеят структурните фондове на Европейския съюз след излизането на Великобритания от ЕС. Това показват различните сценарии след напускането на Великобритания, заяви евродепутатът Искра Михайлова
Великобритания е сред страните членки, които внасят повече, отколкото получават. Напускането и ще се отрази негативно на земеделието в България Страната допринася много за общия бюджет, но през 2019-2020 година очакванията са да не влязат около 8.714 млрд. евро. Под формата на директни плащания са предвидени според финансовата рамка до 2020 година 38 млрд. евро, да бъдат разделени и изплатени на страните членки през 2019. Така с липсите от вноската на Великобритания между останалите държави в Европейския съюз ще бъдат разпределени само 30 млрд. евро
Статистическите данни показват, че за една година Великобритания е внесла в касата на Евросъюза 11,324 млрд. евро, в същото време е получила само 6,98 млрд. евро. Като база за сравнение, друг основен донор е Германия, която за същата година е вкарала в съюза 26 млрд. евро, а е придобила от него 11 млрд.
Комисар Йотингер има доста по-умерени очаквания. Според него, с повишаването на размера на вноската на страните-членки, на 50% ще редуцира намаляването на бюджета от излизането на Великобритания.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия