Комисар Йотингер: Аграрните субсидии и финансирането за регионите ще бъдат съкратени

Аграрните субсидии и финансирането за регионите ще бъдат съкратени. Това обяви еврокомисарят по бюджетната политика Гюнтер Йотингер в интервю за германската преса.
По думите му Европейският съюз трябва да е готов да съкрати с пет до десет процента парите за земеделие и за кохезионната политика. Еврокомисията призна, че се отваря дупка в хазната след напускането на Великобритания. Комисар Йотингер, отговарящ за бюджета заяви:” Между 10 до 12 млрд.евро ще бъде недостигът на година”
Ако страните не се договорят за повишаване на вноските или допълнителни собствени данъчни приходи на европейско ниво, има риск съюзът да не може да финансира приоритетни въпроси. Преговорите за следващата бюджетна рамка на ЕС до 2027 г. започват по време на българското европредседателство.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия