От 1 януари 2017 г.се въвежда електронен дневник при преработката на дървесина

От 1 януари 2017 г.,  съгласно вече приети нормативни актове се  въвежда електронен дневник при преработката на дървесина, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
Тя припомни, че преди това са били въведени мерки, с които да се намали субективизмът и да стане публичен и възможен контролът върху добива и извозването на дървесина.
Увеличиха се в горските стопанства мобилните групи за охрана. Въведено бе маркиране на дървесината с уникален идентификационен номер, оттам беше въведен електронния превозен билет, който вече е задължителен за всички предприятия и работи.
При съмнения за незаконно придобита дървесина контролни екипи отиват на място. С електронната система в Изпълнителна агенция по горите, която действа от тази година с контрол чрез електронния превозен билет можем да кажем, че ние на практика два пъти увеличихме капацитета си за контрол върху добива и извозването на дървесина с помощта на активното гражданско общество, каза  министърът.
Според нея електронният дневник ще позволи в системата за контрол дневниците на предприятията за преработка на дървесина относно получената от тях дървесина и извозена след това да бъдат публични. Тази система става задължителна.

Агрополитиката

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

8.9% е ръстът в земеделският сектор през миналата година

Земеделският сектор става все по-привлекателен, заяви министърът на земеделието и...

Пазари, борси, цени

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

10% от стойността на всяка закуска е електрическа енергия

Поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса прогнозират...

Хранителна индустрия

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в Ямбол

„Белла България“ направи дарение на Тракийския университет в град Ямбол.  Студентите във факултета по...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия