Новият аташе по земеделието в посолството на Кралство Нидерландия е Ари Фелдхаузен

Новият аташе по земеделието в посолството на Кралство Нидерландия е Ари Фелдхаузен. Той ще смени Емар Хемеке, който заемаше поста аташе по земеделието в холандското посолство в продължение на 3 години.
  Сред  приоритетите му в работата със сектор земеделие у нас ще бъдат кръговата икономика, устойчивите земеделски практики и хранителната верига, качеството на водата за земеделски цели, както и достъпа до финансиране на земеделците.
 Председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов беше гост на официалното представяне на новия аташе и връчи поздравителен адрес на Фелдхаузен и грамота за реален принос в задълбочаването на приятелските отношения между двете държави на г-жа Беа тен Тъшер. От своя страна Тъшер заяви, че отношенията между двете държави в сферата на земеделието имат голям потенциал.

Пазари, борси, цени

Розовият домат – царят на българските  зеленчуци

Розовият домат – царят на българските зеленчуци

Фестивал на розовия домат се проведе за втора поредна година в София. Събитието е...

Хранителна индустрия

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от класирането на проектните предложения по подмярка 4.2

Приключи последният етап от предварителното класиране на проектните предложения по подмярка 4.2. „Инвестиции в...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия