Светла Боянова получи награда за принос в развитието на сектор Земеделие в конкурса Мистър и Мисис Икономика

Изпълнителният директор на финансиращото дружество „Агрион Финанс", част от „Агрион", Светла Боянова получи награда за принос в развитието на сектор Земеделие в конкурса Мистър и Мисис Икономика 2016.
 Престижните бизнес награди на България бяха раздадени на  церемония в столичния хотел "Маринела". 38 предприемачи бяха номинирани от членове на КРИБ, а Управителният съвет избра победителите.За втора поредна година конкурсът се организира от най-голямата работодателска организация у нас - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание "Икономика".
 Награди бяха раздадени в 10 категории, а КРИБ и "Икономика" връчиха и още 4 специални приза. Огнян Донев, председател на Съвета на директорите на "Софарма", е носителят на наградата "Мистър Икономика" за 2016 година. Призът "Мисис Икономика" Светла Лесова получи от Мариета Захариева - изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия.
„Агрион Финанс" е специализирано дружество за отпускане на кредити и лизинг, регистрирано в БНБ като финансираща институция. Компанията предлага инвестиционни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг за покупка на земя. Всички финансови продукти са изцяло съобразени с нуждите на фермерите.
Ще продължим да работим със същата упоритост и професионализъм за развитието на модерното земеделие. Вярваме в потенциала на този сектор и сме готови да го подкрепим,  заяви Светла Боянова при получаването на приза.
Основното обезпечение, което приема компанията е земеделска земя. Кредитите й покриват до 80% от нейната пазарна оценка и 100% при лизинга. На практика това означава, че фермерите могат да се сдобият с още земя без да инвестират свои средства.
Земеделците имат нужда от прогнозируемост на разходите и по-малко бюрокрация. Ние стъпваме на утвърдения си бизнес модел и опит от създаването и управлението на портфолио от земя и услуги на компанията майка Агрион. Затова условията ни за кредитиране и лизинг са много по-адекватно съобразени с нуждите и реалността на бизнеса на земеделските производители и вярвам, че именно това е в основата на нашия успех, каза още Светла Боянова.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Fanaost е най-доброто сирене, отличено  на престижния международен конкурс  World Cheese Awards

Fanaost е най-доброто сирене, отличено на престижния международен конкурс World Cheese Awards

Норвежко сирене от типа Gауда e короновано за най-добро сирене по време на престижния...

Хранителна индустрия

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа спанака с листа от татул

Aгенцията за безопасност на храните  спря от разпространение в търговската мрежа спанака със съмнение,...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия