Стартира прием на заявления по схемата „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола”

Стартира прием на заявления по схемата за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство”.
От 17 до 28 октомври 2016 г.  земеделските стопани могат да подават заявлления за помощта в Общинските служби по „Земеделие“. От тази година процесът по кандидатстване за помощта е облекчен и заявленията се подават заедно с опис и копия от фактурите за закупено гориво за 2015 година. Отпада задължението за водене на Дневник.
Mаксималното количество гориво, което подлежи на подпомагане, ще се определя на базата на методика с разходни норми. След приема на документи са предвидени проверки на фактурите от страна на Националната агенция по приходите. Помощта ще бъде изплатена на земеделските стопани под формата на парични средства , а не както досега под формата на ваучери за гориво.

Пазари, борси, цени

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас. 60% от тях...

Хранителна индустрия

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Българска агенция по безопасност на храните извършва засилени проверки на обекти за производство и...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия