Общата селскостопанска политика да е обща за всички поискаха браншовите организации в Арбанаси

Да се запази структурата с два стълба на ОСП и да се запазят директните плащания като подкрепа на дохода на фермерите, поискаха участниците в Работната група в Арбанаси.
Браншовите организации са единни в настояването си за стабилно финансирана ОСП, като финансирането на земеделската политика не трябва да е за сметка на другите предизвикателства пред Европейския съюз.
  Членовете на Работната група дискутираха защитата на земеделския производител,  както на европейско ниво, така и на национално ниво чрез защитни механизми в отделните страни-членки. Обсъдено беше и подпомагане по обвързаната подкрепа, което да е съвместимо с правилата на световната търговия и Световната търговска организация.
Според участниците Общата селскостопанска политика трябва да е обща за всички, а националното съфинансиране  да минава през нотификация.Такава е позицията и на другите държави от Източно-европейския блок.
Акцентът на следващата среща на работната група ще бъдат пазарните мерки за подкрепа и инструментите за управлението на риска.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година

Украйна е изнесла над 21,36 милиона тона зърно от началото на текущата пазарна година...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия