Общата селскостопанска политика да е обща за всички поискаха браншовите организации в Арбанаси

Да се запази структурата с два стълба на ОСП и да се запазят директните плащания като подкрепа на дохода на фермерите, поискаха участниците в Работната група в Арбанаси.
Браншовите организации са единни в настояването си за стабилно финансирана ОСП, като финансирането на земеделската политика не трябва да е за сметка на другите предизвикателства пред Европейския съюз.
  Членовете на Работната група дискутираха защитата на земеделския производител,  както на европейско ниво, така и на национално ниво чрез защитни механизми в отделните страни-членки. Обсъдено беше и подпомагане по обвързаната подкрепа, което да е съвместимо с правилата на световната търговия и Световната търговска организация.
Според участниците Общата селскостопанска политика трябва да е обща за всички, а националното съфинансиране  да минава през нотификация.Такава е позицията и на другите държави от Източно-европейския блок.
Акцентът на следващата среща на работната група ще бъдат пазарните мерки за подкрепа и инструментите за управлението на риска.

Агрополитиката

Пазари, борси, цени

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Природният парк „Беласица“ организира Фестивал на кестена

Фестивал на кестена бе открит на 13 октомври в Петрич. На изложението в шатри...

Хранителна индустрия

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия