Добивите на зърно са с 10% по-ниски спрямо миналата година

Добивите на зърно са с 10% по-ниски спрямо миналата година, но пък за сметка на това качеството е по-добро от миналогодишното, заявиха от Националната асоциация на зърнопроизводителите.
Добивите са средни за страната. Очаква се да се приберат около 5,3 милиона тона зърно. Около една трета от произведеното количество се оползотворява в страната, както за хлебопроизводство, така и за изхранване на животните и за производство на фуражи. Необходими са около 1.2 млн. до 1.5 млн. тона хлебно зърно и фуражно съответно.
В Украйна тази година климатичните условия не са благоприятни, съответно ще се произведат по-малки количества пшеница и се надяваме съответно нашата реколта да може да се реализира на по-добри цени. Без европейските субсидии обаче българското зърнопроизводство е обречено, коментират от Асоциацията.

Пазари, борси, цени

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби  на млякото за лична консумация

Млекопроизводители отчитат спад при директните продажби на млякото за лична консумация

В производството на млечни продукти през 2017 са вложени допълнително 20,1 млн. литра сурово...

Хранителна индустрия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Greenyard затвори заради щам на бактерията листерия

Един от най-големите доставчици на плодове и зеленчуци в света Greenyard  затвори своя завод...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия