Добивите на зърно са с 10% по-ниски спрямо миналата година

Добивите на зърно са с 10% по-ниски спрямо миналата година, но пък за сметка на това качеството е по-добро от миналогодишното, заявиха от Националната асоциация на зърнопроизводителите.
Добивите са средни за страната. Очаква се да се приберат около 5,3 милиона тона зърно. Около една трета от произведеното количество се оползотворява в страната, както за хлебопроизводство, така и за изхранване на животните и за производство на фуражи. Необходими са около 1.2 млн. до 1.5 млн. тона хлебно зърно и фуражно съответно.
В Украйна тази година климатичните условия не са благоприятни, съответно ще се произведат по-малки количества пшеница и се надяваме съответно нашата реколта да може да се реализира на по-добри цени. Без европейските субсидии обаче българското зърнопроизводство е обречено, коментират от Асоциацията.

Пазари, борси, цени

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас

1500 са регистрираните казани за варене на домашна ракия у нас. 60% от тях...

Хранителна индустрия

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Агенцията по храните извършва засилени проверки на обекти за производство и търговия с риба

Българска агенция по безопасност на храните извършва засилени проверки на обекти за производство и...

За нас

"Агробизнесът" е месечно луксозно издание, предназначено за собственици на агрофирми, мениджъри, експерти, производители, преработватели и търговци на селскостопанска продукция. Задачата, която си поставя списанието, е да помогне на българския агробизнес в усилията му да достигне високите европейски стандарти. Земеделието и хранителната промишленост в България да станат конкурентни на останалите страни, членки на Европейския съюз.

Галерия